Belomanastirci konačno dočekali obnovu bazena

Nakon gotovo petogodišnjeg čekanja trakavica oko rekonstrukcije i obnove gradskih bazena u Belom Manastiru konačno je dobila svoj epilog.

Zoran Popović 26.08.2020.
Bazeni Beli Manastir

Posle tehničkog pregleda koji je obavljen 4. avgusta, i tokom kojeg su utvrđeni manji nedostaci i koje je izvođač radova u međuvremenu otklonio, 24. avgusta bazeni su konačno dobili sve potrebne dozvole. Gradska vlast ni časa nije časila već ih je odmah istoga dana u 13 sati otvorila za građane. Tog istog dana, a u sklopu dana otvorenih vrata, ulaz je za sve posetioce bio besplatan što su građani umeli da iskoriste.

Ukupna vrednost kompletne rekonstrukcije belomanastirskih bazena iznosi 16 miliona kuna. Uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i evropskih fondova osigurano je značajno sufinansiranje iz Evropske unije, a projekt je sa milion kuna podržala i Osječko-baranjska županija.

Inače, belomanastirske bazene čini kompleks od tri bazena i to jedan rekreativni površine 360 kvadrata i dubine 1,80 metara, jedan u obliku srca od 570 kvadrata sa tri promenjive dubine i tri različita atraktivna tobogana te bazen za najmlađe od 240 kvadrata takođe opremljen toboganom u sredini, i promenjive dubine od 40 do 80 centimetara na kojem će biti organizovana i gradska škola plivanja za mališane.

Sem pomenutih atrakcija tu su i vodena gljiva i jakuzi, a od drugih sadržaja na bazenima se nalaze ugostiteljski objekat, manji štand brze hrane, kabine za presvlačenje,  sportski tereni, trampolini za decu, ležaljke i javni toalet. Obezbeđeni su i svi uslovi za siguran rad bazena uzimajući u obzir situaciju sa borbom za protiv širenja zaraze koronavirusom.

Brojni novi sadržaji te moderan sistem koji treba održavati ima i svoju cenu. Tako će cena dnevne ulaznice za odrasle radnim danom koštati 15 kuna, a  vikendom i praznicima 20 kuna. Dnevna ulaznica za penzionere, invalide, i ratne veterane je 10 kuna, a porodične dnevne ulaznice kreću se od 35 do 45 kuna. Cena dodatnih sadržaja, poput velikih tobogana, dnevno će koštati 20 kuna, a dnevni najam ležaljki 15 kuna.

Za svu decu sa područja Belog Manastira do 15 godina ulaz je besplatan kao i za decu iz drugih mesta starosti do 5 godina dok će oni do 15 godina iz drugih mesta ulaz plaćati 10 kuna.

Usluge koordinisanja i organizovanja rada Gradskih bazena ove godine pružaće Stanouprava d.o.o. iz Belog Manastira koja pored toga upravlja i velikim brojem stambenim zgrada kao i odmaralištem Vila Baranja u Dramlju.

Ako je suditi po prvom danu i odličnoj posećenosti stanovnici Belog Manastira pokazali su koliko su im bazeni svih ovih godina nedostajali. Otvorenje je dočekano sa radošću pa makar to praktično bilo i na samom završetku leta i sezone kupanja.

Tagovi