Celovečernji koncert KUD-a Branislav Nušić iz Borova. Hvataju zalet za novu sezonu!

Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić” iz Borova novu igračku sezonu započelo je celovečernjim koncertom narodnih igara i pesama koji je održan u subotu 17. marta.

Slavko Bubalo 18.03.2018.
kud branislav nušić iz borova

Prepuna dvorana Nušićeve verne publike bodrila je svoje sumeštane raspoređene u folklornoj, tamburaškoj i dramskoj sekciji.

- Ovim koncertom najavili smo da smo spremno dočekali novu sezonu za koju imamo mnogo planova. Najvažnija naša manifestacija je naš tradicionalni Međunarodni festival folklora i već imamo nekoliko potvrđenih učesnika iz Beograda, Tuzle, Banja Luke, Mađarske, a još uvek pregovaramo sa jednim KUD-om iz Makedonije. Ovogodišnji festival ćemo organizovati u saradnji sa KUD-om „Bekrija“ iz Negoslavaca. Prvog dana festivala svi ćemo biti u Negoslavcima na „Bekrijinoj večeri“, sutradan je u Borovu, a onda zajedno sa Banjalučanima i Makedoncima idemo u Trpinju na Vidovdanski sabor. Što se tiče večerašnjeg programa predstavili smo našu folklornu sekciju, od najmlađeg uzrasta i dečjeg ansambla preko Prvog ansambla do veterana, dramska sekcija je izvela skeč, a tamburaši su odsvirali kraći blok tamburaških pesama sa vokalnom solistkinjom Jasnom Blitvom. Večeras su naši gosti bili i prijatelji iz Kulturno-umetničkog društva “Mladost” iz Krepoljina u Srbiji s kojima dugo sarađujemo. Nadam se da je publika uživala u programu– rekao je predsednik KUD-a Branislav Nušić Rado Bosić.

Kulturno-umetničko društvo “Mladost” iz Krepoljina postoji punih 60 godina, a u Borovu su peti put.

– Sa Nušićem imamo odličnu saradnju i na našoj manifestaciji “Spasovdanski susreti”, koja se ove godine održava po 19. put gosti će biti i njegovi članovi - ističe predsednik ovog društva Milan – Milanče Milojković.