Deda Mraz pevao sa decom u Borovu naselju

Deca iz vrtića „Vukovar 2“ danas su proslavila Novu godinu po julijanskom kalendaru, a iznenadio ih je Deda Mraz koji je sa njima svirao i pevao te im je na kraju podelio i poklone.

Dušan Velimirović 13.01.2020.
Deda Mraz DV Vukovar 2 Srpska nova godina

Vukovarska gradska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke već sedmu godinu za redom organizuje podelu paketića deci iz vrtića „Vukovar 2“ povodom Nove godine po julijasnkom kalendaru.

- I ove godine smo se ovde sabrali u vrtiću da podelimo deci paketiće. Imamo 180 paketića, koliko ima i dece u ovom vrtiću. Svih sedam godina većnici SDSS-a u Gradskom veću grada Vukovara odvajaju od svoje naknade sredstva kako bi se kupili ovi paketići. Isto tako, na sam Badnjak smo delili paketiće deci u Sotinu i Lipovači – priča predsednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar.

Paketiće je dobilo 180 dece koja su, zajedno sa svojim vaspitačicama, priredila i kratak program u kojem su pevali i plesali.

- Radujemo se ovakvim aktivnostima jer je januar mesec kada obeležavamo mnogo praznika. Prošle nedelje smo proslavili Božić, a danas Novu godinu. Naravno da nam ovi paketići znače, pogotovo što deca uvek vole da nešto dobiju. Drago nam je što je danas sa nama bio i deda mraz koji je zabavljao decu i podelio im paketiće. Deca znaju dosta toga o praznicima, nešto su naučila kući, a nešto i u vrtiću jer sa njima obeležavamo sve naše praznike – priča direktorka Dečijeg vrtića „Vukovar 2“ Marina Latinović koja je istakla dobru saradnju ove obrazovne institucije sa lokalnom zajednicom.

Deca pevala sa Deda Mrazom

Najveće iznenađenje za decu bio je dolazak Deda Mraza koji je sa njima plesao, svirao gitaru i pevao dečije pesmice.

- Video sam veliku gužvu pa sam svratio. Inače sam sa dalekog severa zajazio, ali ovde nema snega pa sam imao mali problem sa sankama koje sam morao da parkiram levo kod Albukerkija i onda došao ovde podzemnim putem da podelim paketiće. Ovde slave Novu godinu 14. januara, Kinezi i Arapi imaju svoju pa radim preko cele godine jer stalno neko slavi. Jedva nekako stižem, baba mi sve to spremi kući i onda ja to nekako raznesem. Deca mi kažu da su bila dobra, a ja im verujem jer se deci uvek veruje – požalio se Deda Mraz na obim svog posla.

Deda Mraz dv vukovar dva srpska nova nova godina

Začetnik ideje da se za paketiće odvaja deo naknade je nekadašnji predsednik kluba većnika Samostalne demokratske srpske stranke Dejan Drakulić, koji se na ovaj događaj i dalje odaziva, iako više nije većnik.

- Ideja je došla od toga da kao gradski većnici koji uglavnom služimo punoletnim građanima, pa smo želeli da jedan deo sebe damo i deci jer su oni ipak naša budućnost. Tako je to krenulo, inicijativa je dobro prihvaćena i drago mi je što se ovo održava i sada. Iako više nisam gradski većnik i nisam toliko više ni u Vukovaru, uvek se rado odazovem i uvek radom učestvujem te na neki način deo sebe dam najmlađima. Ovim putem želimo i da istaknemo značaj naših praznika i svetaca – objašnjava početak ove tradicije Dejan Drakulić koji je tokom dana podelio paketiće i u tri vukovarske osnovne škole.