Dušan Radmanović (1955-2023)

U Vukovaru je u 68. godini života preminuo Dušan Radmanović, dugogodišnji saradnik naše redakcije i vredan član srpske zajednice.

Dušan Radmanović

Dušan Radmanović rođen je 17. decembra 1955. godine u Vukovaru, gradu u koji su njegovi roditelji došli sa Korduna nakon Drugog svetskog rata. Do 1991. godine radio je u Kombinatu gume i obuće Borovo kao komercijalista.

Društveno veoma aktivan Dušan je bio dugogodišnji član i simpatizer Samostalne demokratske srpske stranke, član Udruženja antifašista grada Vukovara, član Veća srpske nacionalne manjine grada Vukovara i dugogodišnji član, a potom i predsednik vukovarskog Crkvenoopštinskog upravnog odbora. Bio je predan crkvi i pomaganju nemoćnima i bolesnima, veliki humanista koji je uvek nalazio vremena da obiđe naše ljude po kućama i staračkim domovima. Za svoj predani rad na duhovnom polju nagrađen je Gramatom koju mu je uručio lično Patrijarh srpski Porfirije tokom svoje prošlogodišnje posete Vukovaru.

Svoju fizičku porodicu nikada nije zasnovao, ali se prema svima ponašao kao brižan otac. Voleo je da čita i u kući je imao pravu malu biblioteku i važio je za velikog poznavaoca istorije, a posebno grada Vukovara. Uvek vedar i nasmejan zračio je optimizmom koji je prenosio na sve oko sebe.

Iako nije radio u našoj redakciji smatrali smo ga delom našeg tima jer je sve do svoje iznenadne smrti brojnim našim sugrađanima raznosio naše novine Izvor koji je i sam redovno čitao. Njegova smrt sve nas je zatekla jer ništa nije ukazivalo da će tako nešto da se dogodi.

Sahrana će biti danas u 15 časova na Novom vukovarskom groblju.

Neka mu je večna slava i hvala!