Epilog tuče: Dvoje teže povređenih, troje Srba zadržano u pritvoru

Osumnjičeni za učestvovanje u masovnoj tučnjavi u Borovu naselju sinoć su izvedeni pred istražnog sudiju.

Srbi Hr 21.06.2020.
Tučnjava u Vukovaru

Policijska uprava vukovarsko-sremska dopunila je informaciju o broju povređenih u masovnoj međunacionalnoj tučnjavi u četvrtak u Borovu naselju. Prema najnovijim informacijama sedam osoba je povređeno od kojih su dvojica učesnika tuče zadobila teške telesne povrede. Slomljen mali prst na ruci i povrede uva zadobio je 46-ogodišnji Vukovarčanin, dok je jednom 26-ogodišnjaku, takođe iz Vukovara, dijagnostifikovan prelom nosne kosti.

Nezvanično saznajemo i da su sinoć svi osumnjičeni po predlogu tužilaštva izvedeni pred istražnog sudiju Županijskog suda u Vukovaru. Ukupan broj osumnjičenih u ovom postupku je 13, a tereti ih se za kazneno delo učestvovanje u tučnjavi. Među osumnjičenima deset je onih koje se tereti da su učestvovali u tuči sa srpske strane, dok je trojica njih koji su bili na strani BBB-a.

Deset osumnjičenih pušteno je da se brani sa slobode uz određivanje mera opreza, dok je trojici od njih određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana. Sva trojica od zadržanih su Srbi, a u presudi se navodi da je jednom od njih određen pritvor zbog mogućnosti ponavljanja dela jer je i ranije kažnjavan, drugom zbog mogućeg uticaja na svedoke, a za trećeg je istražni sudija utvrdio da postoji mogućnost bega.

Kako naš portal saznaje iz izvora dobro upućenih u navijačke krugove niko od Srba zadržanih u pritvoru nije član ni jedne navijačke grupe iz Srbije.

Iako je odmah po završetku incidenta uhapšen veći broj pripadnika navijačke grupe BBB, većina ih je odmah to veče puštena, a na kraju je osumnjičeno njih troje. Među osumnjičenima ima i onih koji imaju presude za kazneno delo učestvovanja u tučnjavi ili su već pod merom opreza zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno delo pomaganje u nanošenju teških fizičkih povreda. Sud ipak nije odredio da se ovakve osobe zatvore jer presuda za kazneno delo učestvovanja u tučnjavi još nije pravosnažna.

Naš portal zatražio je danas i zvanično saopštenje od Županijskog suda u Vukovaru, ali ono nije stiglo do zaključenja ovog teksta.