Izabrani najbolji recitatori i literarci iz škola na srpskom jeziku

U Bijelom Brdu i Boboti održane smotre recitatora i literaraca osnovnih i srednjih škola na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu i pododbora Prosvjete.

Slavko Bubalo 15.06.2018.
smotre recitatora i literaraca Bobota

U organizaciji Koordinacionog odbora SKD „Prosvjeta“ za istočnu Slavoniju, Baranju i zapadni Srem u Bijelom Brdu i Boboti 4. i 11. juna održane su smotre recitatora i literaraca. Obe smotre održane su u okviru manifestacije „Dani kulture Srba istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema“ koja se održava već dvadeset i jednu godinu.

U konkurenciji recitatora osnovnih škola prvo mesto osvojila je Stela Šujica iz Osnovne škole Borovo. Drugo mesto podelili su Vanja Marić iz Osnovne škole Dalj i David Krmar iz Bobote, a treće Aleksej Kovačević iz Markušice i Vladan Smiljanić iz Bršadina.

Među recitatorima srednjoškolcima i pododbora Prosvjete najbolja je bila Olja Kikanović iz Srednje škole Dalj, druga je bila Jelena Kozolić iz Pododbora u Jagodnjaku, a treća Andrea Ožvat iz Tehničke škole „Nikola Tesla iz Vukovara.

Zadatak izbora najboljih kao članovi stručnog žirija obavili su Mirjana Novaković, Ljubica Radinović i Mihajlo Zečević.

U konkurenciji literaraca na smotri održanoj u Boboti među osnovcima prvo mesto podelili su Sara Atlagić iz Borova, Anđela Erić iz Markušice i Jana Krtinić iz OŠ „Nikola Andrić“ iz Vukovara. Drugo mesto podelili su Milica Arbutina iz OŠ „S. Glavašević“ iz Vukovara, Tijana Đorđević iz Negoslavaca i Aleksa Nedeljković iz Bobote. Treće mesto podelili su Marko Knežević iz Trpinje, Ilija Tomić iz Bršadina i Jovan Ašađanin iz Borova.

Među srednjoškolcima prvi je Marko Lazić iz Tehničke škole „Nikola Tesla“ iz Vukovara, druga je Olja Kikanović iz Dalja, a treća Nikolina Vladisavljević iz vukovarske Strukovne škole.

Najbolje su odabrali Milica Stojanović, Branislava Maričić Jurišić i Miodrag Nedeljković koji su bili u ulozi stručnog žirija.

Najbolji recitatori i literarci nagrađeni su zahvalnicama i prigodnim knjigama.