Javni poziv za dodelu godišnjih nagrada SKD „Prosvjeta“

Iz Srpskog kulturnog društva „Prosvjeta“ pozivaju sve zainteresovane da predlože kandidate za godišnje nagrade i priznanja.

Srbi Hr 26.11.2019.
SKD Prosvjeta Logo

Na temelju odluke Glavnog odbora od 20. novembra 2019. godine Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" će na Svetosavskoj akademiji 27. januara 2020. godine dodeliti sledeće godišnje nagrade i priznanja:

  1. "Sava Mrkalj", godišnja nagrada za poseban doprinos kulturi Srba u Hrvatskoj. Za nagradu ravnopravno konkurišu autori svih vidova kulturnog stvaralaštva i istaknuti organizatori kulturnog života našeg naroda. Nagrađuje se delo (knjiga, film, predstava, manifestacija) iz 2019. godine, ali i celoviti doprinos kulturnom stvaralaštvu. Nagrada se sastoji iz umetničkog reljefa sa likom Save Mrkalja, kako ga je zamislio i stvorio Vojin Bakić, i novčanog iznosa o kojem odlučuje Glavni odbor.
  1. "Desanka Đorđević", godišnja nagrada pojedincu za zasluge u oblasti amaterskog stvaralašva SKD "Prosvjeta".
  1. Zlatna značka, godišnje priznanje koje se dodeljuje u posebnim prilikama istaknutim članovima Društva ili zaslužnim pojedincima izvan redova naše zajednice koji su zadužili Društvo, doprinoseći ostvarenju njegovih ciljeva.
  1. Povelja SKD "Prosvjeta", godišnje priznanje koje se dodeljuje institucijama za doprinos radu i razvoju programa SKD "Prosvjeta".

Ovim putem pozivamo sve naše pododbore, pojedince i institucije da Glavnom odboru SKD "Prosvjeta" upute svoje predloge za dodelu godišljih nagrada i priznanja za 2019. godinu. Da bi predlog bio razmatran mora sadržavati iscrpno obrazloženje u kojim je, pored ostalog, predlagač dužan ukazati na dosadašnje javne ocene rada predloženog autora u srpskoj i/ili hrvatskoj kulturi.

Predlozi se primaju do 20. decembra 2019. i mogu se dostaviti poštom ili predati u upravi Društva na adresi: Berislavićeva 10, Zagreb.

GLAVNI ODBOR SKD "PROSVJETA"

 

Tagovi