Mladi Bršadinci osvojili „Borovsko srce“

Dvodnevni humanitarni turnir u malom fudbalu „Borovsko srce“ završen je 30. decembra u sportskoj dvorani Osnovne škole Borovo, a organizatori su bili Opština Borovo i Srpski narodni forum.

Dušan Velimirović 31.12.2018.
„Borovsko srce“ 2018 neće oni niđe fk bršadin

Ovogodišnje izdanje turnira je sedmo po redu, a šampion je podmlađena ekipa Fudbalskog kluba „Bršadin“. Bršadinci su lakše nego što je očekivano došli do titule jer su već od četvrtfinala, na neki način u sve tri utakmice, smatrani autsajderima, ali su pobedili FK „Sinđelić“ Trpinja u četvrtfinalu, Kafe bar „Šugar“ u polufinalu i „Neće oni niđe“ u finalu. Kao trećeplasirana završila je ekipa „Reakcija“ koja je u utakmici za treće mesto bila bolja od ekipe Kafe bar „Šugar“.

- Ovo je jako dobra i prelepa organizacija i treba da se održava još puno godina jer se igra u humanitarne svrhe. Sama igra na turniru je bila fer i korektna, a suđenje fantastično. Jedna smo od najmlađih ekipa, najstariji član ima 23 godine, a najmlađi samo 16 i zbog toga imamo kondicije više od rivala. Igrali smo više srcem nego glavom i to nam je najviše pomoglo – priča najbolji strelac turnira i član pobedničke ekipe Miodrag Radovanović.

S druge strane, u finalu ih je čekala najstarija ekipa turnira „Neće ona niđe“, ali iskustvo ovoga puta ipak nije presudilo.

- Na kraju je presudio manjak igrača u našim redovima, nismo uspeli do kraja da kompletiramo ekipu. Ovo je humanitarni turnir, odazvali smo se da pomognemo ljudima koji su socijalno ugroženi i treba da bude više ekipa i da se ovakve manifestacije više promovišu u javnosti. Najstarija smo ekipa, izračunali smo da je prosek 38, 4. Imali smo svoju taktiku s rekreacije koju igramo dugo godina zajedno dva puta nedeljno. Prijavili smo se da dokažemo da i mi stariji možemo igrati – kaže član drugoplasirane ekipe „Neće oni niđe“ Srđan Vasiljević.

Za najboljeg igrača turnira izabran je član pobedničke ekipe Dejan Vajić, a sav prikupljen iznos od 3.070 kuna ide za pomoć nekih od najugroženijih borovskih porodica. Na turniru je učestvovalo 12 ekipa. Prvog dana odigrani su mečevi po grupama, a drugog završnica.

- Već sedam godina se ovaj turnir održava u gotovo identičnom obliku i približnim terminima. Osim humanitarnog karaktera, imamo i nameru da okupljamo mlade, ali i ne tako mlade ljude s našeg područja da se druže u prednovogodišnje vreme. Ovo je poziv da sledeće godine još omasovimo turnir i možda pretvorimo u još nešto snažnije, a prepoznatljiv je već sad sam po sebi – priča jedan od organizatora, predsednik Srpskog narodnog foruma Zoran Kojić.

Specifičnost ovog turnira je to što se igra na male golove i lopta se odbija od „mantinele“ što daje na tempu i efikasnosti u igri.