Paketi za Novu godinu po julijanskom kalendaru

Zajedničko veće opština podelilo pakete sa školskim priborom za sve učenike koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku po A, B i C modelu. Gradska organizacija SDSS-a obradovala decu u vukovarskom vrtiću.

Paketići ZVO

Povodom Nove godine po julijanskom kalendaru Zajedničko veće opština pripremilo je i podelilo pakete za više od 1.400 učenika koji u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji pohađaju nastavu na srpskom jeziku po sva tri modela obrazovanja. Paketi su 12. januara predani direktorima osnovnih škola i u narednim danima biće podeljeni učenicima.

Sredstva za ovu namenu osigurana su kroz Kancelariju za ljudska prava i prava nacionalnim manjina Vlade Republike Hrvatske, a u paketićima se nalaze slatkiši kao i školski pribor koji uz bojice, flomastere i ostale stvari neophodne za školsku decu, sadržava i sveske štampane za ovu priliku sa motivima znamenitih Srba sa ovog prostora Milutina Milankovića, Josifa Milovuka i Zaharija Orfelina.

– Ovo su sveske sa našim motivima prilagođene našoj deci. Želimo da promovišemo naše značajne naučnike i da deca nauče da sa obrazovanjem po modelu A dobijaju kvalitetno znanje i da i oni jednog dana mogu biti znameniti kao i ovi ljudi koje smo stavili na sveske. Sveske su dobili svi učenici od prvog do osmog razreda, a što se tiče školskog pribora svi su takođe dobili podjednako osim prvog razreda koji je dobio nešto manje iz razloga što su prvaci nedavno dobili torbe i školski pribor. Prvaci su uz sveske dobili bojice, a učenici od drugog do osmog razreda dobili su i drugi materijal poput tempera, pernica, kajdanki i tako dalje – kaže predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

SDSS poklonio paketiće vrtiću

Paketići SDSS

Gradska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) već više od deset godina povodom Nove godine poklanja slatke pakete deci koja pohađaju vrtić Vukovar 2. Gradski većnici Zoran Rokvić i Dejan Drakulić, kao i zamenik gradonačelnika iz reda pripadnika srpske zajednice Srđan Kolar i ove su godine iz svojih naknada izdvojili sredstva i obradovali najmlađe stanovnike Vukovara.

Zbog trenutne epidemiološke situacije većnici i zamenik gradonačelnika nisu bili u prilici da deci uruče pakete lično kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Paketiće je primila direktorka Marina Latinović koja se ovom prilikom u ime vrtića zahvalila na poklonima.