Pesmom i smehom u Borovu obeležen Osmi mart

Uoči obeležavanja Međunarodnog dana žena u Borovu je 7. marta održan muzičko-scenski igrokaz u organizaciji tamburaškog sastava Dunavske zore.

Milenko Pavlov i Dunavske zore
Milenko Pavlov i Dunavske zore

Organizator muzičko-scenskog igrokaza pod nazivom „Bećarske uspomene“ u Borovu bio je tamburaški sastav Dunavske zore, a povod je bio obeležavanje Dana žena.

– Ideja za organiziranjem ovakve večeri je potekla prošle godine kada smo na gostovanju u Pančevu upoznali glumca Milenka Pavlova i zajedno smo izveli program koji je sličan večerašnjem. Na kraju smo dogovorili ovo gostovanje i nadam se da su svi koji su bili prisutni ovde mogli da se zabave i da čuju dobru reč i dobru muziku – kaže član Dunavskih zora Dušan Latas.

Srpski glumac Milenko Pavlov, koji je na našem području najviše upamćen po ulozi Radojice Ilića u seriji Srećni ljudi, glumom je počeo da se bavi davne 1971. godine kada je prvi put stao na scenu zrenjaninskog teatra, te je nakon toliko godina glumačkog iskustva prvi put gostovao i u Borovu.

– Večeras smo pričali duhovite priče, pevali i družili se. Nisam nastupao dve godine, tako da je ovo prvi nastup nakon dužeg vremena. Publika je bila divna, vidim da je uživala, a kada vidim da je publika zadovoljna onda je i meni još lepše. Pričao sam nepredviđene priče iz pozorišta i života, samo su mi navirala sećanja, bilo je spontano i jednostavno. Uspomene me uvek vezuju za tamburaše, pozorišne predstave i snimanja – rekao je Milenko Pavlov kojega izuzetno veseli činjenica da danas ima dosta mladih koji se bave glumom.

– Imamo divne mlade glumce i veoma sam srećan zbog toga jer vidim da imamo budućnost. Već više od pola godine snimamo seriju „Kolo sreće“ u kojoj takođe ima mladih glumaca koji imaju sve predispozicije za dobru glumačku karijeru. I dalje se borimo za opštu kulturu i umetnost, na svim televizijama sam pričao da je umetnost kišobran za sve, ona pokriva sve moguće i školstvo, zdravstvo, privredu i industriju. Kultura je izuzetno bitna, kao i muzika. Proputovao sam pola sveta zahvaljujući predstavama i monodramama koje sam radio – dodaje Pavlov.

I članovi Dunavskih zora složni su u tome da svim ženama žele dobro zdravlje, mir i puno strpljenja sa muškarcima.

– Smatram da bi položaj žena u društvu trebao da bude bolji, zato što sve stvari i počinju od žena. Vrlo često one ako nemaju podršku supruga i porodice ne mogu da se razviju i ne mogu da ostvare one ambicije koje imaju. Mogu da pozovem muški deo da budu pažljivi i nežni, jer kada je nama teško ženska blizina nam jako dobro godi i daje nam snagu da se nastavimo boriti dalje. Zato čuvajmo svoje žene, majke, sestre, tetke i strine jer bez njih ništa ovo ne bi vredilo – poručuje Latas.

Dunavske zore ovih dana vredno rade na snimanju spota za pesmu Jedno vreme, koju su izveli sa Zoranom Đuranovićem Đuzom. Sklapaju se poslednji kadrovi i u narednih nekoliko nedelja će biti prilike da svoj rad predstave i publici.

*Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tu gdje živimo“ koji je podržao Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.