Potpredsednik Vlade Kosova Jevtić: „Značajno nam je iskustvo srpskog naroda iz Hrvatske“

Potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić boravio je desetog aprila u Zagrebu i tom prilikom se sastao sa predstavnicima srpskih organizacija SNV-a, SDSS-a, ZVO-a, Prosvjete i Privrednika.

Dalibor Jevtić Kosovo SNV ZVO ZSO

Na sastanku se razgovaralo o ozvaničenju partnerstva između predstavnika Srba u Hrvatskoj i na Kosovu, kao i o razmeni međusobnih iskustava u procesima sa kojima se Srbi na Kosovu trenutno suočavaju u susret formiranju Zajednice srpskih opština.

Dalibor Jevtić izrazio je na kraju zadovoljstvo sa onim što je rečeno na sastanku o nastavku intenzivne saradnje.

– Ideja o ozvaničavanju partnerstva između predstavnika Srba u Hrvatskoj i na Kosovu znači mnogo, ne samo meni lično, nego i kolegama kad im nakon povratka prenesem šta smo razgovarali. Procesi koji se dešavaju i iskustva koja srpski narod nosi, sve ono što nam može pomoći, biće itekako značajno u onom što možete nazvati konačnim rešenjem odnosa Srba i Albanaca, ne samo na Kosovu, nego i na Balkanu. Posebno treba uzeti u obzir način kako će se formirati Zajednica srpskih opština, i u tom smislu moram da istaknem podršku predstavnika Srba u Hrvatskoj – rekao je Jevtić za Novosti.

Na sastanku u SNV-u bili su prisutni saborski zastupnici Milorad Pupovac, Boris Milošević i Dragana Jeckov, predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić, rukovodstvo ‘Prosvjete’ na čelu s predsednikom Milom Radovićem, predsednik ‘Privrednika’ Nikola Lunić, predsednik saveta Političke akademije SNV-a Dejan Jović i voditelj Akademije Branko Jurišić.

Nakon SNV-a Jevtić se sastao i sa mitropolitim zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.