Slatki paketi za sve đake u nastavi na srpskom jeziku

Pakete sa slatkišima Zajedničko veće obezbedilo je za svu decu od prvog do osmog razreda bez obzira na model manjinske nastave koji pohađaju.

paketići zvo

Zajedničko veće opština danas je započelo raspodelu 1.650 paketića obezbeđenih za decu u svim osnovnim školama na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije u kojima se nastava odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Pakete će dobiti sva deca od prvog do osmog razreda bez obzira na model manjinske nastave koji pohađaju.

– Radi se o ukupno 27 škola u kojima se nastava odvija po modelu A i šest škola gde se učenici školuju po modelu C. Na ovaj način ZVO još jednom iskazuje svoju brigu za sve naše učenike koji su odabrali neki od oblika manjinske nastave i u ovom pravcu ćemo nastaviti tokom cele ove godine. To je samo jedan od načina na koji želimo da motivišemo i decu i njihove roditelje da se odluče za manjinsku nastavu. Treba da znaju da će u tome imati podršku svih srpskih institucija i organizacija, a naročito od ZVO-a, i to od predškolskog vaspitanja pa sve do fakulteta – istakao je tom prilikom predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Sa ovom akcijom Zajedničko veće opština započelo je prošle godine kada su paketi sa slatkišima podeljeni svim đacima od prvog do četvrtog razreda, a ove godine, uz više uloženih sredstava, napravljen je novi iskorak pa su paketi obezbeđeni i za učenike od petog do osmog razreda.

– Ovoj količini dodali smo i pakete za naše đake u opštini Viljevo koji pohađaju pravoslavnu veronauku, tako da ćemo i njih obradovati – dodao je Jeremić.

Paketi su obezbeđeni povodom praznika Svetog Save i u sve osnovne škole biće isporučeni do kraja ove nedelje. Zbog epidemiološke situacije i mera koje su još uvek na snazi, pakete će učenicima, bez posebne svečanosti, podeliti zaposleni u školama.