Markušica: Smotra dečijeg folklora prilika najmlađima da nastupe

U organizaciji pododbora SKD "Prosvjeta" i KUD-a "Srem" u Markušici je 21. aprila održana Smotra dečijeg folklora i običaja.

Slavko Bubalo 24.04.2018.
Markušica folklor KUD Srem SKD Prosvjeta

Markušica je i ove godine bila domaćin Smotre dečijeg folklora i običaja. Na manifestaciji su, sem domaćina, nastupila još četiri društva iz Trpinje, Bršadina, Ostrova, Dalja i Bijelog Brda. Bila je to prilika da najmlađi folkloraši na sceni u markušičkom Domu kulture pokažu šta umeju.

- Ovo je druga godina da organizujemo ovu smotru i s obzirom da se ona prošlogodišnja pokazala kao veoma uspešna odlučili smo da s tim nastavimo. Deca vole da se druže, vole brze i zabavne igre, ali ipak treba krenuti od nekih osnova kako bi stasala u prave igrače. Trudimo se da ih što više okupimo, a ovakve manifestacije su prilika i da pokažu šta su naučili - kaže predsednik markušičkog pododbora SKD Prosvjeta i KUD-a "Srem", Aleksandar Vukov.

U Markušicu su stigli i mališani iz obližnjeg Ostrova.

- Bili smo ovde i prošle godine i utisci su nam jako dobri. Najmlađi uvek ostanu nekako uskraćeni za gostovanja zato se svakom odlasku van svog sela puno raduju jer festivala ovakve vrste na nema baš mnogo - ističe sekretar pododbora Prosvjete iz Ostrova Snežana Jovanović.

Publika, koja je do poslednjeg mesta ispunila salu Doma kulture u Markušici, sa zanimanjem je pratila nastupe svih društava bodreći ih gromkim aplauzima. Novo okupljanje najmlađih folkloraša biće već za nedelju dana, odnosno 28. aprila u Ostrovu u organizaciji tamošnjeg pododbora Prosvjete.