Ustaški simboli na kapeli porodice Šoškoćanin u Borovu

Skrnavljenje kapele porodice Vukašina Šoškoćanina neprimerenim ustaškim grafitom i pozdravom primećeno je u ponedeljak ujutro kada su radnici komunalnog preduzeća “Eko Dunav” obavljali svoje redovne poslove na održavanju groblja, a policija kaže da je službena zabeleška napravljena još juče.

Srbi Hr 19.11.2018.
Skrnavljenje kapele porodice Vukašina Šoškoćanina Šoškoćanin

Radnici opštinskog komunalnog preduzeća su o grafitimao odmah obavestili načelnika opštine Borovo Zorana Baćanovića.

- Kada sam došao na mesno groblje video sam da je na kapeli, sa sve četiri strane, ispisano veliko slovo “U” i “ZDS”, o čemu sam obavestio policiju. Iz policije su mi rekli da je to još tokom prethodnog dana prijavio njihov policijski službenik prilikom obilaska terena i da su o tome već napravili službenu zabelešku. Tražio sam da se obavi uviđaj. Rečeno mi je da su “papiri” prosleđeni u Opštinsko državno tužilaštvo u Vukovar i da će biti pokrenuta nekakva procedura ili postupak – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Baćanović, izrazivši sumnju da će počinilac biti pronađen.

– Nažalost, vrlo je verovatno da ni ovoga puta neće biti pronađen počinilac ili počinioci. To je slučaj po ko zna koji put da se na ovom ili sličnim mestima pišu grafiti neprimerenog sadržaja i da dolazi do skrnavljenja spomenika. Sve u svemu, jedan ružan i nepotreban događaj, koji ničemu ne može doprineti niti je u skladu sa bilo kakvim ljudskim ili moralnim normama. Videćemo da li će policija uspeti da nešto napravi, ali, ponavljam, prema dosadašnjim iskustvima, ne mogu da budem preveliki optimista – zaključio je Baćanović.