Vaskrs u Borovu. Održana tucijada i izložba najlepše oslikanih jaja

Vaskrsu se i ove godine najviše obradovali najmlađi.

Srbi Hr 09.04.2018.
Tucijada u Borovu 2018.

Liturgijom u hramu Svetog Stefana i već tradicionalnom manifestacijom “U susret Vaskrsu”, koju organizuje Udruženje “‘Plavi Dunav”, najveći hrišćanski praznik proslavljen je u Borovu. Za učešće na Tucijadi – takmičenju za najtvrđe kokošije jaje prijavilo se preko osamdeset mališana, a prvo mesto osvojio je dvanaestogodišnji Bojan Kolarević.

Tucijada u Borovu 2018.

Bojan Kolarevic, pobednik “Tucijade 2018.”

– S obzirom na konkurenciju nisam očekivao pobedu. Za takmičenje se nisam pripremao. Uskrs proslavljam u veselju s porodicom – rekao je pobednik u izjavi za radio Borovo, zaželevši svima srećan praznik. Drugo mesto osvojio je Nikola Krstonošić, treće Milan Ostojić, a četvrto Siniša Ostojić.

U crkvenom dvorištu postavljena je i izložba vaskršnjih jaja, dece iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” i borovskih đaka prvaka.

Tucijada u Borovu 2018.

Prva nagrada za najlepše oslikano jaje u konkurenciji učenika prvih razreda Osnovne škole Borovo pripala je Danijelu Marinkoviću. Drugu nagradu osvojila je Anisija Aleksić, a treću Mia Rakazović.

U kategoriji dece predškolskog uzrasta najlepše vaskršnje jaje imala je Ivona Bosić, drugoplasirana je bila Anja Dokmanović, dok je treće mesto zauzela Nataša Božić.

Tucijada u Borovu 2018.

Najuspešniji takmičari nagrađeni su srebrom iz asortimana Zlatare “Rim” i slatkišima. I ove godine za svu decu koja su prisustvovala manifestaciji “U susret Vaskrsu” slatkiše je obezbedila opštinska organizacija SDSS-a Borovo, a podeljeno je ukupno 130 paketića.