Viši rang kao imperativ

Bršadin, Sremac iz Markušice i Bratstvo iz Jagodnjaka prvaci u svojim ligama.

Srđan Sekulić 29.05.2024.

Takmičenja u županijskim fudbalskim ligama su privedena kraju, u nekima je prvenstvo već gotovo, u drugima ostalo je da se odigra još kolo ili dva.

Prvaci u većini liga već se znaju i to nekoliko kola pre kraja. Tako je i u Drugoj županijskoj ligi Vukovar gde je čak šest kola pre kraja prvenstva Bršadin obezbedio titulu. Do tog momenta Bršadinci su imali samo jednu nerešenu utakmicu, kasnije su doživeli i jedan poraz, ali potpuno nebitno u situaciji kada su apsolutno dominirali u ovoj ligi.

- Prvenstveno bih hteo da se zahvalim igračima, treneru Rajku Banjcu koji je to sve sjajno posložio, kao i našim vernim navijačima i prijateljima kluba. Uspeli smo u našem cilju, a to je osvajanje prvog mesta. Ispalo je na kraju lagano i lično sam zadovoljan. Sada slede one slatke muke, igrački kadar koji se mora pojačati, ta prva godina u novoj ligi je uvek najteža, ali svaka sledeća je korak po korak i ko zna, možda budemo prvaci Prve županijske lige – naglasio je predsednik FK Bršadin Goran Letica.

Pehar najboljoj ekipi ove lige od strane saveza predan je u pretposlednjem kolu kada su Bršadinci na svom terenu pobedili Lovas sa 1:0, golom najboljeg strelca lige Vitomira Vuletića. Čak 23 boda više Bršadin je uspeo da osvoji od svog drugog pratioca Rusina iz Mikluševaca, a takav rezultat nameće i činjenicu da je ovaj tim imao i najbolji napad kao i najbolju odbranu sa samo devet primljenih golova.

Za Drugu županijsku fudbalsku ligu vinkovačkog dela priprema se Sremac iz Markušice koji je tri kola pre kraja prvenstva savladao svog konkurenta Čelik iz Gaboša i na taj način obezbedio titulu Treće županijske lige Vinkovci. U poslednjem kolu trijumf pred svojom publikom nad Podgrađem od 7:0 bio je samo šlag na tortu.

- Naše ambicije su da idemo u viši rang takmičenja, smatramo da imamo dobru ekipu koja može biti konkurentna u toj ligi uz nekoliko kvalitetnih pojačanja. Zadovoljni smo radom i zalaganjem igrača kojih smo na raspolaganju imali 18, a sezonu smo završili sa 13 igrača zbog povreda i kartona – istakao je najbolji strelac Sremca koji je ujedno i predsednik ovog kluba Srđan Maričić.

Kvalifikacije za Bratstvo

Dominiralo je Bratstvo iz Jagodnjaka Drugom županijskom ligom Beli Manastir tokom celog prvenstva. U 26 odigranih kola crveno-plavi upisali su samo jedan remi i jedan poraz, a prvenstvo završili sa čak 17 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Hajduk iz Popovca.

- Sve u svemu iza nas je jedna jako lepa i uspešna godina iako tokom prošlog leta nismo kao primarni cilj postavili osvajanje prvog mesta. Unazad nekoliko godina mi smo u samom vrhu i u borbi za prvo mesto. Sezona je bila veoma naporna i liga nije bila tako laka da se osvoji, ali imali smo najbolji napad kao i najbolju odbranu što je rezultiralo ovakvim ishodom. Ovo ja za nas istorijski uspeh i za 90 godina postojanja nismo uspeli da napravimo ovakav rezultat – napominje predsednik FK Bratstvo iz Jagodnjaka Dragan Novaković

Baranjce za ulazak u viši rang takmičenja, a to je Prva županijska liga Osječko-baranjska, očekuju dodatne kvalifikacije. U dve utakmice, do istorijskog plasmana, fudbaleri iz Jagodnjaka tražiće put preko osječke Elektre.