Vukovarska policija o sukobu maloletnika: „Dva povređena i 12 privedenih“

Vukovarska policija oglasila se povodom jučerašnje tuče u Borovu naselju. Dve maloletne osobe su lakše povređene, a na mestu događaja pronađena je palica i iskorišteni sprejevi.

Tehničke škole „Nikola Tesla“ međunacionalni incidenti
Tehnička škole „Nikola Tesla“

U sredu oko 8:30 časova vukovarsko-sremska policija je zaprimila dojavu da je u ulici Hrvatskog zrakoplovstva u Vukovaru došlo do sukobljavanja između više mladih osoba. Reč je o događaju kada su na parkingu kod pekare nedaleko od Tehničke škole Nikola Tesla napadnuti učenici koji nastavu u ovoj školi pohađaju na srpskom jeziku o kojem smo i mi juče pisali. Policijska uprava vukovarsko-sremska danas je izdala i saopštenje povodom tog događaja koje prenosimo u celosti.

– Policijski službenici su provodeći redovne preventivne radnje na ovom području odmah reagovali na mestu prijavljenog događaja te su odmah intervenisali čime su zaustavili dalje remećenje javnog reda i mira. Kako smo odmah preduzeli mere radi pronalaženja prekršilaca ovog sukoba, policijska ophodnja je ekspeditivno privela u policijsku postaju više maloletnika, a na mestu događaja smo uočili i uzeli jednu palicu (tzv. teleskopska palica) kao i dva istrošena spremnika spreja, jer su pronađeni predmeti zbog promptne policijske intervencije odbačeni od prekršilaca ovog događaja.

Odmah su dva maloljetnika odvezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je ukazana medicinska pomoć te su im okvalifikovane lakše telesne povrede.

U vukovarskoj policijskoj stanici je do sada, uz obavezno prisustvo roditelja/skrbnika dovedenih maloletnika, provedeno prekršajno kriminalističko istraživanje kada je za 12 maloletnika utvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz člana 13. Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira te će im policija u skladu s prekršajnim odredbama proslediti optužni predlog.

U skladu s pozitivno pravnim propisima, odnosno zbog utvrđenog nezakonitog ponašanja maloletnika, pravovremeno ćemo izvestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

Policijska uprava će i nadalje biti glavna pouzdanica u prevenciji protiv svih kršitelja narušavanja javnog reda i mira – saopšteno je iz PU Vukovarsko-sremske.

Incident su juče i danas osudili ZVO i vukovarski SDSS.

1 KOMENTAR

  1. Znaci kad je popio sljagu dosao sa 15 naoruzanih da se obracuna s njim jednim. Cista definicija kukavicluka i ponasanje hijena.

Comments are closed.