Zalazak sunca u baranjskim vinogradima uz elektronsku muziku

Početkom marta putem interneta u svet je krenula audio-vizuelna razglednica koja kombinuje atraktivnu prirodu Baranje sa kvalitetnom elektronskom muzikom.

Zoran Popović 04.05.2022.
Mladen Banović na vidikovcu beljskih vinograda

Internet je svojom pojavom promenio svet, a društvene mreže važan su deo svakodnevice kako svakog čoveka, tako i bilo koje delatnosti. Za turističku delatnost društvene mreže poput Facebooka, Instagrama, Twittera i ostalih od iznimne su važnosti, a pogotovo u svetu milenijalaca.

Imajući to u vidu nekoliko mladih entuzijasta iz Kneževih Vinograda odlučilo je budućim turistima prikazati Baranju u nekom novom svetlu. Po uzoru na neke svetske destinacije početkom marta na svim dostupnim online kanalima u svet je krenula audio-vizuelna razglednica „Zalazak sunca u baranjskim vinogradima“ koja kombinuje atraktivne prikaze prirode Baranje u kombinaciji s kvalitetnom elektronskom muzikom.

Didžej set u trajanju od gotovo sedamdeset minuta prati zadivljujuće prizore kultivisane i divlje prirode snimljene dronom, a video je rezultat saradnje Turističke zajednice Baranja, Udruženja „Fantast“ iz Kneževih Vinograda te saradnika koji su se priključili ideji, uključujući i lokalnog didžeja Mladena Banovića.

Udruženje „Fantast“, na čijem je čelu Vladimir Horvat, okupila je zajednička svest o potrebi udruživanja kreativne energije pojedinaca sa ciljem iskorišćavanja brojnih potencijala i resursa, od istorijskog i multikulturnog nasleđa, geografske pozicije, izvanredne komunalne infrastrukture ili razvijenosti turizma.

Na njihovu inicijativu nastao je promotivni spot koji je u najvećem delu snimljen na vidikovcu beljskih vinograda, a osim toga u audio-vizualnoj razglednici su i kadrovi Parka prirode „Kopački rit“ te monumentalnog spomenika „Pobeda“ u Batini, rad slavnog kipara Antuna Augustinčića. Mladen Banović koji miksa u letnji suton, s pogledom na prekrasne vinograde, bio je logičan izbor jer je ne samo poklonik takve vrste muzike, nego se s njom iz hobija bavi već petnaestak godina.

Ono što Mladena Banovića izdvaja u odnosu na percepciju didžejeva je to da je on doktor prirodnih nauka koji živi u Paderbornu u Nemačkoj i radi u jednom centru za aeronautiku na optimiziranju komponenti koje se koriste u avionskim motorima. U sklopu doktorskih studija radio je u Parizu, Londonu, Berlinu za Rols-Rojs i Briselu, ali najviše ga je, kako kaže, impresirao Japan zbog poštenja i susretljivosti stanovnika zemlje izlazećeg sunca.