Zamenik Vukovarsko-sremskog župana na sastanku u Opštini Markušica

Zamenik župana Vukovarsko-sremske županije iz reda srpske zajednice Srđan Jeremić juče je sa predstavnicima županijskog Veća srpske nacionalne manjine posetio Opštinu Markušica.

Opština Markušica

Zamenik župana Vukovarsko-sremske županije iz reda srpske zajednice Srđan Jeremić juče je sa predstavnicima županijskog Veća srpske nacionalne manjine posetio Opštinu Markušica gde je sa načelnikom Opštine Tihomirom Kolarevićem razgovarao o stanju u ovoj jedinici lokalne samouprave sa većinski srpskim stanovništvom te mogućnostima unapređenja životnog standarda, piše vukovarski radio Dunav.

Jeremić je obavestio opštinske vlasti da su raspisani županijski konkursi koji se tiču kulturnog amaterizma i lovačkih društava, na koje se mogu prijaviti društva Opštine Markušica te da će uskoro biti županijska skupština na kojoj će biti donesene nove demografske mere. Osim toga, obavestio je da je sa Županijom dogovoreno da će opštine sa većinski srpskim stanovništvom imati jednak tretman kao one sa većinski hrvatskim te da Opština Markušica može računati na sufinansiranje infrastrukturnih projekata. Načelnik Opštine Markušica Tihomir Kolarević zahvalio je predstavnicima vlasti na poseti te naglasio da je dogovoreno više aktivnosti koji se tiču Opštine.