ZVO poklonio pakete učenicima vukovarske škole „Josip Matoš“

Zajedničko veće opština poslednjih je godina intenziviralo svoj humanitarni rad, a u tom kontekstu danas su podeljeni paketi sa slatkišima za učenike Osnovne škole „Josip Matoš“ u Vukovaru.

oš josip matoš zvo portal

Vukovarsku OŠ „Josip Matoš“ pohađaju deca sa teškoćama u razvoju sa područja Vukovarsko-sremske županije. Pakete su školi uručili predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić i predsednica Odbora za obrazovanje ZVO-a Milica Stojanović, a primila ih je psihologinja u ovoj školi Dejana Varnica. Ona se zahvalila na donaciji i tom prilikom istaknula da su brojni njihovi učenici i njihove porodice nažalost u teškoj ekonomskoj situaciji pa će im paketić biti od velike važnosti.

– Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji prepoznaju potrebu naših učenika. Učenici sa teškoćama u razvoju su zaista jedna posebna kategorija iako su oni kao i sva ostala deca, raduju se svakom paketiću i poklonu. Nije važno koliko je taj poklon velik, važno je da je od srca. Učenika sa teškoćama u razvoju je nažalost sve više, ali mi smo srećni da je veliki broj tih učenika integrisan u svoje redovne škole. Većina njih kod nas dolaze kada trebaju dodatnu podršku i rehabilitacione postupke koji su im neophodni, a redovni školski sistem im to ne može priuštiti – rekla je Dejana Varnica.

oš josip matoš zvo portal zgrada škole
OŠ Josip Matoš

Iz ZVO-a je stiglo ukupno 59 paketića za sve učenike ovoj školi, a kako je istaknuto, ova institucija na ovaj način želi da pokaže da stoji iza ove dece, njihovih roditelja i rada OŠ „Josip Matoš“.

– Među decom naravno ima i dece koja su pripadnici srpske zajednice mada ovoga puta na to nismo gledali i doneli smo paketiće za svu decu da ih na ovaj način obradujemo. Postojanje ove škole nažalost je nužno potrebno. To su deca koja zahtevaju brigu, ne samo jedan dan u godini nego svaki dan. Ovo je jedan naš skromni iskorak u smeru da pomognemo učenicima ove škole. Mi smo definisali da ovo neće biti jedina pomoć nego prvi korak u uspostavljanju kvalitetnije saradnje između ZVO-a i ove škole – istako je Srđan Jeremić.