Četiri dana slavlja u Uglješu

U organizaciji mesnog odbora SDSS-a iz Uglješa u ovom baranjskom mestu održana višednevna manifestacija povodom mesne slave Svetog Ilije.

Uglješ Sveti Ilija mesna slava

U okviru proslave Svetog Ilije, mesne slave sela Uglješ, održana je višednevna manifestacija u okviru koje su meštani imali priliku da uživaju i bave se raznim sadržajima i aktivnostima. Održan je pionirski turnir u malom fudbalu u kom je učestvovalo šest seniorskih i tri pionirske ekipe.

Najmlađi su imali priliku da odmere snagu i spretnost na dečjoj olimpijadi na kojoj je učestvovalo 30 dece raznih uzrasta, a održan je i turnir u odbojci. Organizatorka olimpijade i turnira u odbojci bila je Izabela Popović.

– Pored večernjeg bogosluženja u mesnoj crkvi Svetog Ilije 1. avgusta održan je i narodni zbor uz živu muziku i besplatno piće, a učesnicima svih sportskih takmičenja podeljene su nagrade i medalje. Manifestacija je svakodnevno okupljala oko 200 odraslih meštana i njihove dece – rekao je organizator manifestacije Radovan Gotovac iz Mesnog odbora Samostalne demokratske srpske stranke Uglješa.

Manifestaciju su finansijski podržali Opština Darda i zanatska radnja „Žir“ Svetozara Dobrokesa, a sve je krunisano prelepim vatrometom.