Dan posvećen deci

Programom „Deca su ukras sveta“ počeli Dani otvorenih vrata Centra za mlade Dalj.

Tijana Živanović 07.06.2024.

Na Dan otvorenih vrata, ispred daljske biblioteke, Centar za mlade Dalj organizovao je program pod nazivom „Deca su ukras sveta“ u sklopu kog je odigrana mađioničarska predstava za decu u vrtiću. Rad Centra je predstavljen najmlađima kako bi se upoznali sa radom istoga, a ujedno i kako bi se označio Međunarodni dan deteta koji se inače obeležava 1. juna.

- Pozvali smo decu iz vrtića u Bijelom Brdu i Dalju da nam se pridruže u programu u okviru kojeg imamo njima prilagođenu mađioničarsku predstavu. Mališani su nam prvi put tu, s njima još nismo imali priliku da sarađujemo iako kada bude Novogodišnji sajam koji organizujemo oni budu prisutni. Nadam se da će im ovaj program ostati u sećanju i da će se setiti da su bili u Centru za mlade – rekla je voditeljka projekata Centra za mlade Dalj Milica Sevkić.

Mađioničarska predstava privukla je pažnju i deci i odraslima.

- Najzanimljivije mi je bilo kad je imao mnogo stvari, sprej i kućice. Zanimljivo mi je bilo kad me poprskao vodom iz neke cevi, malo me je i okupao – ispričala je šestogodišnja Tiola koja je zajedno sa drugom Pavlom pomogla mađioničaru da izvede trik.

- I ja sam pomagao mađioničaru. U jednoj ruci sam imao zeku, a on u drugoj drugog, a kad je rekao čarobne reči, drugi zeko se prebacio u moju ruku – rekao je Pavle.

U organizaciji programa podršku su dali Komunalno preduzeće Čvorkovac koje je pripremilo bojanke za decu, Turistička zajednica opštine Erdut i pododbo SKD „Prosvjeta” iz Dalja.

- Pomoć i podršku u prevozu dece iz Bijelog Brda pružili su nam opština i Fudbalski klub iz Dalja. To je još jedan dokaz da imamo podršku čitave lokalne zajednice. Ceo dan Centar je otvoren za zainteresovane građane koji mogu doći da se upoznaju s radom udruženja, da vide gde se nalazimo i šta sve radimo te da saznaju koje usluge u zajednici pružamo – istakla je voditeljka Centra za mlade Milica Sevkić.