Donacija ZVO-a SKUD-u „Sveti Sava“ iz Tenje

Zajedničko veće opština doniralo je Srpskom kulturno-umetničkom društvu „Sveti Sava“ iz Tenje laptop, platno i projektor.

SKUD Sveti Sava Tenja

Sekretaru SKUD-a „Sveti Sava“ Mari Jurković donaciju je u ime ZVO-a uručio predsednik ove institucije Srđan Jeremić. Donacija se sastoji od jednog prenosnog računara, dva projektora i dva platna za projekcije koje će članovima ovog kulturno-umetničkog društva služiti za organizaciju raznih kulturnih sadržaja u okviru njegovog rada.

Tehnička oprema za proširenje kulturnih aktivnosti

Mara Jurković zahvalila je predsedniku Jeremiću na pomoći, izražavajući nadu da će SKUD „Sveti Sava“ svojim radom opravdati poverenje koje mu je ukazano.

– Tehnička sredstva koja su nam danas poklonjena omogućiće nam da osim folklornih aktivnosti u našem društvu organizujemo i druge kulturne sadržaje poput dramske i literarne sekcije, raznih projekcija, predavanja i tribina. Imamo u planu da uskoro upriličimo i video projekciju jedne od TV emisija koja je 1987. godine snimana u Tenji, da se naši meštani malo podsete tog događaja, a oprema koju smo dobili stigla je u pravo vreme – rekla je Jurković.

Društvo je, kako kaže i Mara Jurković, neko vreme bilo upasivljeno, što zbog problema unutar same organizacije što zbog situacije sa pandemijom, ali ova donacija doprineće da društvo proširi svoj rad i na druge kulturne sfere.

Zajedničko veće opština ovom donacijom želi da pomogne sunarodnjacima u Tenji da se okupljaju, da čuvaju svoj kulturni identitet te da na kvalitetan način provode svoje slobodno vreme samostalno kreirajući kulturne sadržaje.

– Naš današnji susret iskoristićemo da sa predstavnicima SKUD-a „Svet Sava“ razgovaramo i o budućim oblicima saradnje jer za to postoji veliki prostor i mogućnosti. Želimo, ne samo da budemo gosti na njihovim programima, nego i da im pružimo svaki vid pomoći, bilo da se radi o pomoći u nabavci neophodnih tehničkih pomagala, kao u ovom slučaju, bilo o pomoću u pripremi i organizaciji njihovih kulturnih sadržaja – rekao je predsednik ZVO-a Srđan Jeremić nakon prmopredaje donacije.

U SKUD-u „Sveti Sava“ nadaju se da će i ova donacija pomoći da se u njegov rad uključe i drugi meštani Tenje, a posebno da će u svoje redove uspeti da privuku i mlađe Tenjce.