Titula nakon penala pripala Negoslavčanima

U Negoslavcima proteklog vikenda odigrane završne utakmice Lige veterana Zajedničkog veća opština Vukovar.

Slavko Bubalo 17.06.2024.

Utakmicama za treće i prvo mesto u Negoslavcima je u nedelju 16. juna završila ovogodišnja Liga veterana Zajedničkog veća opština. U utakmici za treće mesto Borac iz Bobote slavio je protiv Mladosti iz Karadžićeva sa 2:0, a za titulu prvaka lige snage su odmerili Sinđelić iz Trpinje i Negoslavci. Nakon regularnog toka susreta ni jedna ekipa nije uspela da postigne pogodak iako je bilo dosta prilika i sa jedne i sa druge strane, pa su pobednika odlučili penali u kojima su Negoslavčani imali više sreće. Trpinjci su jedan penal promašili dok su Negoslavčani svih pet puta bili precizni i tako zasluženo osvojili titulu.

- Utakmica je stvarno bila zanimljiva i činilo se kao da je nisu igrali veterani nego aktivni igrači. I jedna i druga ekipa odigrala je jako dobar meč pa je rezultat odlučen penalima i Negoslavci su nakon 25 godina ponovo osvojili ovaj trofej. Osvajanje ovog trofeja nam mnogo znači jer u pitanju su stariji igrači koji ne treniraju, ali pokazuju jedan zavidan trud i želju. Interesovanje za ove finalne utakmice bilo je zaista veliki što pokazuje i to koliko je bilo publike iako se radilo o utakmicama koje igraju veterani. To pokazuje da je i ovim mlađim igračima ova liga vrlo važna kao i primer koji njihove starije kolege daju na terenu boreći se do maksimuma – rekao je nakon utakmice član veteranske ekipe iz Negoslavaca Miodrag Mišanović.

Iako su nesrećno izgubili nakon izvođenja jedanaesteraca u ekipi Sinđelića nisu bili razočarani. Poraz su stoički podneli i sportski čestitali protivnicima.

- Čestitam ekipi Negoslavaca na pobedi. Mislim da je utakmica bila fer i korektna i dobra za gledanje. Kada je reč o penalima, to je uvek lutrija. Promaše i veliki igrači, a na penale izgube i veliki timovi. Mi smo zadovoljni i drugim mestom, a otkako postoji plej-of mi smo svake godine učesnici. Ovu titulu smo, ako se ne varam, osvajali već 13 puta i nema razloga da budemo nezadovoljni – kaže kapiten Sinđelića Zoran Dubajić.

Ocenu prvenstva kao i odigranih utakmica u plej-ofu dao je i predstavnik organizatora, odnosno predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

- Velika je stvar što su odigrane sve utakmice i što se ekipe, koje sve ovo rade na volonterskoj osnovi, i ljudi koji vole fudbal okupljaju, igraju fudbal i iznesu celu ligu do kraja. Velika je stvar i što klubovi imaju svoje veteranske ekipe i mislim da smo u petak i danas gledali zaista dobar fudbal i utisci su veoma dobri. Ove utakmice su možda i bolje nego županijska liga. Igra se srčano i to je nešto što je zaista lepo. Nagrada za pobednike je ili garnitura dresova ili trenerki, zavisno od toga šta im je potrebno i naš cilj je da naredne godine finale lige bude igrano u nekom drugom mestu. Do sada je organizator plej-ofa uvek bila neka od četiri ekipe koje u njemu učestvuju. Pokušaćemo da Ligu veterana odvedemo i u neka druga mesta u kojima postoje uslovi za odigravanje utakmica – rekao je Drakulić.

Nakon odigranih utakmica druženje je nastavljeno na zajedničkoj večeri na kojoj su finalisti imali priliku da razmene utiske i još jednom se prisete najzanimljivijih momenata i nekih propuštenih šansi.