ZVO donirao stolice za prostorije Lovačkog društva u Gabošu

Dobra saradnja Lovačkog društva „Jelen“ iz Gaboša i Zajedničkog veća opština se nastavlja donacijom koja će pomoći opremanju prostorija.

Lovačko društvo Jelen

Donacijom trideset stolica Zajedničko veće opština iz Vukovara pomoglo je opremanje prostorija Lovačkog društva „Jelen“ iz Gaboša. Donaciju je u Gabošu preuzeo predsednik ovog lovačkog društva Stanislav Kojčinović koji je Zajedničkom veću opština i njegovom predsedniku Dejanu Drakuliću zahvalio na pomoći i tom prilikom istakao dobru saradnju između društva čiji je predsednik i ove srpske institucije.

– Stolice koje smo do sada koristili u svojim prostorijama su već dotrajale i trebalo ih je zameniti novim. To su u stvari bile školske stolice koje nisu presvučene pa je sedenje na njima zimi veoma neugodno. Ove koje smo dobili će našim lovcima svakako biti prijatnije i bolje. Zajedničkom veću opština smo veoma zahvalni jer je uvek spremno da pomogne i izađe nam u susret – rekao je Kojčinović.

Lovačko društvo „Jelen“ iz Gaboša i ZVO sarađuju i kroz organizaciju Kup takmičenja u gađanju glinenih golubova i trapu, a predsednik ZVO-a Dejan Drakulić istakao je da ova srpska institucija dobro sarađuje sa svim lovačkim društvima na prostoru kojeg svojim radom pokriva.

– Veoma je važno da lovačka društva imaju dobre uslove za rad, da ljudima koje okupljaju aktivnosti budu olakšane i mi se trudimo da njihove potrebe koje jesu specifične zadovoljimo koliko god je to moguće. Pojedina lovačka društva imaju i takmičarske sekcije koje takođe pomažemo i dajemo svoj doprinos njihovom boljem organizovanju i radu. Planiramo da u dogledno vreme pomognemo i u nabavi divljači, a drago mi je da smo baš u prostorijama ovog lovačkog društva imali jedan sastanak i koordinaciju svih lovačkih društava i da smo se za predstojeće tri godine već dogovorili o domaćinima takmičenja. To dovoljno govori koliko to ljudima ovde znači i mi ćemo ih i ubuduće pomagati – rekao je Drakulić.

Uspešni u gađanju glinenih golubova

Društvo u Gabošu trenutno broji tridesetak, uglavnom mlađih članova, a aktivnosti kojima su bave su raznovrsne. U sportskom delu učestvuju u takmičenjima u gađanju glinenih golubova koja se organizuju četiri puta godišnje, a u redovan rad spada i održavanje lovišta, prehrana divljači u zimskom periodu, održavanje i izgradnja novih lovačkih čeka kao i sam lov.

– Lovimo uglavnom pernatu divljač, ima fazana, a ima i zečeva i srneće divljači. U lov odlazimo i kao gosti. Išli smo u Borovo, Laze, Trpinju, a najdalje smo bili u Bolmanu – kaže predsednik LD „Jelen“.

Na donaciji novih stolica Zajedničkom veću opština zahvalio se i načelnik Opštine Markušica Tihomir Kolarević.

– Ovo će sigurno ulepšati ovaj lovački dom i pomoći lovcima da im bude udobnije dok borave u svojim prostorijama. Oni su dosta vredni i sve ovo lepo održavaju i nadam se da će ovako lepih prilika biti još. Njihov rad pomaže i opština, ove godine smo malo povećali sredstva, a nadam se da će u budućnosti ta pomoć biti i veća – rekao je Kolarević.

Na brzinu je pao i dogovor da Zajedničko veće opština pomogne i u kupovini fazana kojih ove godine na lovištima ima znatno manje pa je lovište potrebno obnoviti.