Deca pokazala radoznalost o sportu, prirodi i lovu

Područna škola u Veri proslavila je 23. maja Dan sporta u prirodi gde su ih ugostili članovi Lovačkog društva „Fazan”.

Vera deca i lovci

Sunčan dan i dobra volja članova lovačkog društva „Fazan” iz Vere bili su povod da učenici Osnovne škole Bobota, odnosno Područne škole Vera Dan sporta proslave u prirodi. U pratnji učiteljica Ljilje Stoparić i Jadranke Pavlović, učenici od prvog do četvrtog razreda područne škole Vera posetili su prostorije pomenutog društva, takmičili se u različitim sportskim disciplinama, ali i naučili nešto novo o prirodi koja ih okružuje.

– Pri samom dolasku u lovački dom dočekali su nas članovi društva i učenike upoznali sa prostorijama lovačkog doma i načinom rada lovačkog društva. Nakon razgledanja učenici su u prirodi odradili pripremne vežbe, a zatim je usledilo takmičenje poligoni spretnosti i brzine, igre s loptom i rušenje čunjeva na travnatom delu ispred doma. Učenicima se posebno svidela čeka, mesto sa kojeg lovci posmatraju divljač, kao i hranilišta, mesta gde lovci donose hranu za vreme zimskih meseci i na taj način pomažu životinjama. Članovi lovačkog društva strpljivo i detaljno su odgovarali na sva dečija pitanja, pripremili nam ručak, a mi ćemo se truditi da ovakvih druženja bude što više jer deca ovakav vid nastave posebno vole – rekla nam je učiteljica područne škole Vera Jadranka Pavlović.

Učenike su dočekali i organizovali druženje lovočuvar Jovan Pavlović, lovac Čedomir Antunić i predsednik lovačkog društva „Fazan” Boško Stojanović.

Vera deca i lovci tekst

– Decu smo upoznali sa načinom i radom našeg lovačkog društva, objasnili da su lovci tu da vode brigu o prirodi, ekologiji i životinjama, pokazali im naše lovno gazdinske objekte, kao i upoznali za zastupljenim životinjama na našem području. Naše lovačko društvo svake godine broji sve veći broj članova iz različitih dobnih grupa, tako da u društvu imamo spoj mladosti i iskustva i mislim da je upravo to razlog našeg uspeha – kaže predsednik lovačkog društva „Fazan” Boško Stojanović.

Članovi lovačkog društva „Fazan“ iz Vere trenutno od aktivnosti imaju sređivanje objekata svog lovnog gazdinstva, uređenje i održavanje lovišta, a po kalendaru na rasporedu je odstrel srndaća. Za 15. jul planiraju da održe lovačku zabavu, a na Preobraženje 19. avgusta fišijadu u svom mestu.

Za željom da lov na području ovog malog mesta ima što svetliju budućnost, lovci se nadaju sve češćim ovakvim i sličnim druženjima.