Dilj najbolji, Borac treći

Nakon završetka ligaškog dela u pionirskim ligama na nivou fudbalskih centara Vukovara, Vinkovaca i Županje, održan je završni turnir šampiona ovih liga.

Turnir pionira Borac Bobota

Uobičajeno je da se ovaj završni turnir svake godine igra u drugoj sredini, odnosno da domaćin bude neki fudbalski centar, tako da je ovaj put red došao na vukovarski centar i turnir je održan u Boboti. Naime, pioniri bobotskog Borca osvojili su prvo mesto u ligaškom delu takmičenja, a pored njih na turniru su se pojavili i predstavnici vinkovačkog i županjskog centra, Dilj iz Vinkovaca, odnosno Slavonac iz Gradišta.

Turnir se igrao po sistemu svako sa svakim, dva puta po 25 minuta i nakon odigrane tri utakmice najuspešnija ekipa bila je Dilj iz Vinкovaca. Mladi fudbaleri Dilja pobedili su najpre Slavonca sa 1:0, a potom i vršnjake iz Bobote sa 6:0, dok je u susretu Borca i Slavonca minimalnim rezultatom (1:0) uspešniji bio Slavonac koji je na taj način zauzeo drugo mesto, dok je Borcu pripalo treće mesto na nivou županije.

Svim igračima koji su učestvovali na ovom završnom turniru podeljene su medalje, a klubovi su dobili pehare u skladu sa osvojenim mestima koje im je uručio predsednik Fudbalskog centra Vukovar Zlatko Vrančić.

– Ovaj turnir pripao je ekipi iz grada, ekipi koja ima mogućnost veće selekcije igrača što se i pokazalo na turniru. Meni je pre svega drago što je celo takmičenje proteklo u jednom fer i korektnom tonu i to je jedan detalj o kojem mi razmišljamo i gde se brinemo da takmičenje protekne u najboljem redu. Zahvaljujem se domaćinima na dobro organizovanom turniru – naglasio je Vrančić.

Unutar vukovarskog fudbalskog centra trenutno postoje dve omladinske lige, a naglašavaju da se radi i na formiranju treće u koju će biti uključeni oni najmlađi od šest do osam godina.

Turnir pionira Borac Bobota

Bez obzira na plasman na ovom turniru, kako sa celim takmičenjem tako i sa ovom završnicom, zadovoljni su i u Borcu koji u obe ove omladinske lige ima svoje predstavnike.

– Moram reći da sam prezadovoljan jer je puno vremena prošlo od kad su poslednji put naši pioniri bili prvaci. Poslednjih sezona uspeli smo da okupimo jednu dobru generaciju sa kojima dobro rade naša dva trenera, skupljaju decu, treniraju. Uspeli su sa da dođu i do ovog završnog županijskog turnira. Dece ima, hvala Bogu puno, dolaze na treninge, vredno rade i nadamo se dobrim i u budućnosti jer bez dece ne možemo da prosperiramo. Obe ekipe su na ovom turniru bile bolje od nas i čestitamo protivnicima na plasmanu – istakao je sportski direktor Borca iz Bobote Miodrag Radić.

Seniori u sredini tabele

Ovaj pionirski turnir poslednji je događaj na kojem je u ovoj sezoni učestvovala neka od ekipa Borca s obzirom da su seniori dan ranije odigrali poslednju ligašku utakmicu u Bošnjacima gde su savladali domaći Zrinјski sa 4:2. Bila je to utakmica bez rezultatskog značaja, ali kao šlag na tortu jedne dobre sezone u kojoj je ovaj klub ostvario svoj prvobitni cilj.

– U jednoj od najvećih liga u Hrvatskoj, kao što je ova Međužupanijska Osijek-Vinkovci, a koja broji čak 18 klubova, mi smo zauzeli 12. mesto što je i realan rezultat. Tokom prolećnog dela bili smo desetak kola na tom mestu, mislim da smo mogli uzeti koji bod više jer smo imali puno nerešenih utakmica, čak devet, ali u globalu ovo je realno mesto naše ekipe. Igrača je sve manje i sve je teže doći do njih, ali mi se trudimo da obezbedimo uslove i da ostanemo u ovoj ligi – kaže Radić.

Samo mesec dana fudbaleri Borca imaće odmor jer prvih dana jula kreću pripreme za novu sezonu u kojoj će se opet takmičiti 18 klubova. Do tada ljubitelji fudbala u Boboti imaće priliku da uživaju u čarima malog fudbala, odnosno na turniru koji bi trebao da počne 19. juna.