Domaćin drugi put do pehara

U organizaciji fudbalskog kluba „Sloga“ iz Pačetina održan je 11. Memorijalni turnir „Stevan Kresić“ na kojem su, pored domaćina, ove godine učestvovali i „Sremac“ iz Markušice, Orolik iz istoimenog mesta i „Obilić“ iz Ostrova.

Srđan Sekulić 25.08.2020.
11. Memorijalni turnir „Stevan Kresić“

Prvog dana turnira Sremac je pobedio „Obilić“ sa 6:0, dok je u drugoj utakmici „Sloga“ savladala „Orolik“ sa 4:1. Nakon toga u nedelju je igrana utakmica za treće mesto u kojoj je „Orolik“ savladao „Obilića“ sa 6:2, dok su u finalnoj utakmici „Sloga“ i „Sremac“ igrali nerešeno 2:2, a domaćin je bio bolji tek nakon izvođenja jedanaesteraca pobedivši sa  3:1.

Pobedničkoj ekipi dodeljen je pehar, a zahvalnice za učešće na turniru dobili su svi klubovi. Takođe, izabrani su i najbolji pojedinci pa je za najboljeg golmana turnira proglašen Zoran Liščević (Sloga) koji je primio najmanje golova i u penal seriji odbranio dva puta, titula najboljeg strelca pripala je Petru Macuri (Orolik) koji je u dve utakmice postigao četiri gola, a za najboljeg igrača proglašen je Stefan Stanić (Sloga).

- Ovaj turnir je davno postao tradicija koju čuvamo, a to pokazuje i broj ljudi na tribinama u ova dva dana. Nadamo se da ćemo u godinama koje dolaze okupljati još veći broj ljudi. Nagrada za najboljeg igrača je zasluga svih momaka u ekipi, zajednički smo pokazali da smo najbolja ekipa na turniru i na kraju zasluženo pehar stavili u klupske vitrine – istakao je Stanić.

Turnir kao priprema za prvenstvo

Organizaciju turnira pomogli su opština Trpinja koja je zadnjih nekoliko meseci imala značajne investicije na stadionu u Pačetinu, zatim Zajedničko veće opština i županijska organizacija SDSS-a. Odgovornost za regularnost utakmica na sebe je preuzeo glavni sudija Miroslav Šormaz sa pomoćnicima Draganom Stanićem i Teodorom Rkmanom.

Ovakvi turniri dobra su priprema ekipa pred nadolazeće prvenstvo, dodatno služe da se timovi uigraju, a igrači uđu u bolju formu.

11. Memorijalni turnir „Stevan Kresić“

- Zadovoljan sam prvenstveno organizacijom turnira i nakon niza godina uspeli smo da ga osvojimo. To je rezultat rada kluba jer smo uspeli sakupiti mladu i perspektivnu ekipu i vratili smo pačetinske momke nazad u svoj klub. Nadam se da će ovo biti jedan dobar primer i pokazatelj u prvenstvu koje nam nadolazi kroz desetak dana. Imali smo određen imperativ za osvajanje turnira s obzirom da smo domaćini što nam je bila i otežavajuća okolnost, ali svakako drago nam je zbog meštana i publike koja nas je ispratila u finom broju, a mi smo ih zbog toga nagradili – naglasio je trener Sloge Nebojša Bajić.

- Memorijalni turnir u Pačetinu izuzetno je dobro organizovan i ja sam prezadovoljan zbog toga što je turnir osim druženja bio i takmičarskog karaktera. Ekipe su pokazale da su spremne za početak nove sezone, a ovakvi turniri su dobri jer se upravo na njima ekipe uigravaju i pripremaju za takmičenje – istakao je sportski direktor Obilića Đorđe Lukić.

Turnir se održava od 2005. godine, sa kraćim prekidima od nekoliko godina. Ovo je domaćinu drugi put da se domogao pehara, a pobednički pehar sa ovog turnira osvajali su i „Čelik“ iz Gaboša, Bršadin, „Borac“ iz Bobote, „Sloga“ iz Borova, „Sinđelić“ Trpinja, te „Vuteks Sloga“ iz Vukovara, odnosno juniori ovog kluba kada je samo tom prilikom turnir organizovan i u juniorskoj konkurenciji.

Naziv je dobio po Stevanu Kresiću, čoveku koji je gotovo ceo svoj život posvetio radu ovog kluba za koji je u mladosti branio, a potom duži niz godina bio gotovo nezamenjiv član uprave. Pored toga Kresić je bio fudbalski delegat, ali i član opštinskog fudbalskog saveza na nivou bivše vukovarske opštine. Svaka utakmica na ovom turniru počela je minutom ćutanja kao počast Stevanu Kresiću, ali i svim preminulim igračima pačetinske Sloge.