Evropski uspeh učenice Osnovne škole Bobota

Učenica Osnovne škole Bobota Nina Marić na HIPO Olimpijadi ostvarila odlične rezultate.

Tijana Živanović 11.06.2024.

Nina Marić učenica je sedmog razreda Osnovne škole Bobota. Ona je u periodu od 21. do 23. maja pokazala odlično poznavanje engleskog jezika na Hipo Olimpijadi koja je održana u mestu Lido di Jesolo u Italiji.

- Pored činjenice da sam dobra u engleskom jeziku, što pokazuju i moji rezultati, na takmičenje sam pristala i zbog putovanja u Italiju. Prvi krug je održan u našoj školi i bio je jednostavan, dok se drugi krug takmičenja održao on-lajn i on je bio dosta teži. Nakon što smo primili rezultate i saznali da idemo u Italiju, počeli smo pripreme za koje nismo imali mnogo vremena – rekla je Nina koje engleski jezik uči od svoje treće godine u privatnoj školi Helen Doron.

- Treme nije bilo jer su me bodrile učiteljica i moja majka koja je bila sa nama na putovanju. Takmičenju je prisustvovalo više od 500 dece iz različitih država sa kojima sam se upoznala i razmenila iskustvo – uzbuđeno je govorila Nina koja dolazi iz malog sela po imenu Klisa.

Nina je na Olimpijadi osvojila deveto mesto i na taj način postala jedina učenica sa naših prostora iz škola nacionalnih manjina u kojima se nastava održava po modelu A. Na inicijativu i uz pomoć nastavnice engleskog jezika Suzane Lazarević, odlučili su se za put za koji su bile sigurne da će proći odlično.

- Nina se od prvog razreda isticala kao odličan đak i nije bilo sumnje da će ostvariti odlične rezultate. Nini i njenim roditeljima sam Hipo Olimpijadu predložila čim sam saznala za nju, a oni su bez razmišljana prihvatili. Testovi su, prema novoj klasifikaciji, usmereni na slušanje sa razumevanjem, čitanje i pisanje – rekla je ponosna Ninina nastavnica engleskog i nemačkog jezika.

Želju za takmičenjem i napretkom pokazuje činjenica da je takmičenje samofinansirajuće. U odlasku na olimpijadu pomogli su Osnovna škola Bobota, Opština Trpinja i u najvećoj meri Ninini roditelji. Takođe, pored truda, rada i izdvajanja slobodnog vremena za učenje, ova odlična učenica sedmog razreda, pored podrške roditelja, podršku dobija i od razrednika Miloša Ivkovića.

- Nina je primerna učenica i nikada nismo imali problema sa njom. Pored zadnjeg takmičenja ona je odlazila i na mnoga druga kao što su županijsko takmičenje iz hrvatskog jezika, geografije i istorije. Naša škola nastoji da iz učenika izvuče maksimum i da ih u potpunosti  pripremi za odlazak na dalje školovanje – rekao je nastavnik hrvatskoj jezika Miloš Ivković.