FK Negoslavci šampion Druge županijske lige

Fudbalski klub Negoslavci osvojio je prvo mesto u okviru Druge županijske fudbalske lige, grupa Vukovar i kao takav izborio je plasman u viši rang takmičenja.

Srđan Sekulić 04.06.2018.
FK Negoslavci druga županijska liga

Negoslavčani su tokom cele sezone bili dominantni u ovom takmičenju. Titulu su obezbedili dva kola pre kraja prvenstva, tako da je utakmica protiv trpinjskog Sinđelića, koji je u prvom delu sezone Negoslavcima naneo jedini poraz u prvenstvu, bila gotovo prijateljskog karaktera u kojoj je domaćin pobedio sa 4:0.

Atmosfera među igračima, članovima uprave i simpatizerima kluba bila je pobednička.

- Mogu reći da je ovo jedan lep uspeh ove generacije koja je vratila staru slavu fudbalskog kluba Negoslavci i nakon dvadeset osam godina osvojila ovu ligu. Zadnji put je to bilo 1990. godine. Jako sam ponosan na svoje igrače i upravu kluba koja nam je omogućila sve potrebne uslove i, ponavljam, ovo je za nas jedan veliki uspeh – ističe trener FK Negoslavci Miroslav Mišanović.

U proteklih nekoliko sezona Negoslavčani su bili uvek pri vrhu, a ova šampionska titula je kruna ove generacije koja će uz nekoliko dobrih pojačanja i u Prvoj županijskoj ligi igrati dobar fudbal, ukoliko se uprava kluba odluči da klub od sledeće sezone igra u ovom rangu takmičenja.

FK Negoslavci druga županijska liga 2

- Radili smo unazad nekoliko godina kako bismo sastavili dobru ekipu i ostvarili cilj kojem odavno težimo. Uvek smo do sada bili blizu tom cilju, uglavnom smo završavali drugi ili treći na tabeli i samo jedan mali korak nam je bio potreban da dođemo do prvog mesta. Ove sezone nam se sve to poklopilo. Ubedljivo smo prvi što je po prikazanoj igri potpuno i zasluženo - kaže predsednik kluba Nikola Sredojević.

Uspeh kluba, promocija opštine

Ovog uspeha svakako ne bi bilo bez značajne pomoći i podrške opštine Negoslavci koja je maksimalno stala iza kluba i podržala sve napore i inicijative kako bi se došlo do prvog mesta.

- Ovaj uspeh našeg fudbalskog kluba je uspeh i promocija naše opštine i našeg mesta. Ne kaže se bez razloga da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu i zato je ovo naših pet minuta. Zato sam i rekao igračima i članovima uprave da uživaju u tome jer svi su oni dali svoj ogroman doprinos da dođe do ovoga, da se za Negoslavce čuje. Pred nama je sada da dobro izanaliziramo stanje i da, ako se steknu uslovi, sledeće sezone zaigramo u Prvoj županijskoj ligi - naglašava načelnik opštine Negoslavci i član uprave kluba Dušan Jeckov.

Pobednički pehar za zasluženo osvojenu titulu šampiona Druge županijske fudbalske lige, grupa Vukovar, kapitenu Negoslavaca Dušanu Miloševiću uručio je predsednik vukovarskog saveza Zlatko Vrančić.

Titula u jubilarnoj godini

Da su Negoslavci tokom cele sezone bili dominantni u ligi svedoči i to da su upisali samo jedan poraz i tri remija, a opuštanja nije bilo ni u zadnjem kolu kada su u gostima savladali Sremac iz Ilače sa 4:2 i potvrdili ubedljivu razliku od 12 bodova u odnosu na drugoplasiranu Kroaciju iz Bogdanovaca. Sve ovo mnogo je važnije ako se uzme u obzir da je ovaj trijumf došao u godini jubileja kada ovaj klub slavi 90 godina od osnivanja.