FK Sinđelić iz Trpinje prvak Druge županijske lige, grupa Vukovar

Kolo pre kraja prvenstva trpinjski Sinđelić je pobedom od 5:3 u Borovu nad domaćom Slogom obezbedio titulu prvaka Druge županijske lige, grupa Vukovar.

Sinđelić Trpinja

Igrači Sinđelića su proslavu titule i dodelu pehara overili u poslednjem kolu ubedljivom pobedom nad vukovarskom Mitnicom od 10:0 na svom terenu i pred domaćim navijačima.

Bila je to kruna još jedne uspešne sezone ovog kluba koji je u poslednjih osam godina čak pet puta bio prvak ove lige, ali do sada nije odlazio u viši rang takmičenja nego je svojom voljom zadržao status županijskog drugoligaša.

– Naravno da smo prezadovoljni sa ovim ostvarenim uspehom. I na polusezoni smo bili prvi sa četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu, međutim u razigravanju nismo bili u toliko dobroj poziciji pošto smo imali negativan skor sa ekipama kao što su Bogdanovci i Hajduk iz Tovarnika. Shvatili smo tu situaciju ozbiljno i znali smo da nam je utakmica sa Bogdanovcima presudna i ako tamo izvučemo povoljan rezultat da će sve ostalo biti puno lakše. Tako je na kraju i bilo – ističe predsednik kluba Milenko Manojlović.

Od jeseni županijski prvoligaši

Sinđelić Trpinja peharIako su ranijih godina odustajali od takmičenja u najvišem županijskom rangu, uglavnom zbog finansijskih razloga, uprava Sinđelića je donela odluku da klub od jeseni zaigra u Prvoj županijskoj ligi gde se nije takmičio od 2007. godine.

–  Mi smo se još na samom početku prvenstva dogovorili da ukoliko budemo prvi da konačno uđemo u Prvu ligu, najviše zbog toga što smo u poslednjih nekoliko godina pet puta bili prvaci ove lige i ako sad ne odemo vrlo lako može doći do zasićenja među igračima, ipak će im ovo biti motivacija i izazov. Probaćemo da se takmičimo i u tom rangu, a iako je rano pričati o ambicijama očekujemo da budemo u sredini tabele, a ako bude nešto bolje od toga za nas će to svakako biti uspeh više – naglašava Manojlović.

Neophodna pojačanja

Da bi se klub uspešno takmičio u višem rangu neophodna su i igračka pojačanja tako da je to predstojeći posao na kojem će raditi uprava i trener kluba. Takođe, potrebno je da se obezbede i najmanje dve omladinske sekcije što je jedan od uslova da klub može da igra u Prvoj županijskoj ligi.

– Mislim da je to ispravna odluka da Sinđelić igra u Prvoj županijskoj ligi, realno tamo nam je i mesto što ćemo naravno našim igrama i rezultatima i dokazati. U planu nam je da dovedemo i nekoliko novih igrača, ne nešto previše, ali opet dovoljno da imamo potreban kvalitet za tu ligu – napominje trener kluba Siniša Lazić.

U ligi za prvaka u kojoj je bilo pet prvoplasiranih klubova nakon završetka regularnog dela takmičenja, Sinđelić je osvojio 37 bodova, sedam više u odnosu na drugoplasiranu Kroaciju iz Bogdanovaca. Iz ove lige u niži rang takmičenja ispada Radnički iz Vukovara, a ukoliko se zadrži ovaj format takmičenja, umesto Sinđelića i Radničkog u Drugoj županijskoj fudbalskoj ligi grupa Vukovar sledeće godine igraće Bršadin koji je ispao iz Prve županijske lige i Tompojevci kao prvaci Treće županijske lige grupa Vukovar.