Grad postavio stolove i klupe, a sledi izgradnja puta

Grad Vukovar postavio je pet kompleta drvenih stolova i klupa u neposrednoj blizini crkve Svete Matere Paraskeve na Dobroj vodi na inicijativu zamenika gradonačelnika Vukovara iz redova SDSS-a Srđana Kolara.

Slavko Bubalo 12.10.2021.
pet kompleta drvenih stolova i klupa srđan kolar dražen čulig ivan penava miljen ilić

U okviru druge faze uređenja prostora u neposrednoj blizini crkve Svete Petke na Dobroj Vodi grad Vukovar postavio je pet kompleta drvenih stolova i klupa koji će služiti za odmor izletnicima i posetiocima. Klupe i stolovi su ovde bili i ranije, ali su sada postavljeni novi kompleti izrađeni od kvalitetnijeg i trajnijeg drveta, odnosno hrastovine.

- Neko može reći kako je ovo simbolična investicija, ali možda i nije s obzirom da je reč o iznosu od 50.000 kuna koje smo uložili u ovih pet kompleta klupa i stolova. Postavili smo ih u ovaj predivan ambijent u blizini pravoslavne crkve Svete Petke na Dobroj vodi koja se ovde nalazi već više od dva veka. Ovo je zaista prekrasan ambijent, brežuljkast i netipičan za ovaj naš kraj koji se nalazi u park šumi Adica, omiljenom izletištu Vukovaraca, i ne samo njih, i mislim da zaslužuje da bude lepo uređen. Uradili smo to na inicijativu i nadležnog sveštenika i ljudi koji posećuju samu crkvu, ali i političkih opcija koje deluju u našem gradu – rekao je tim povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Uz gradonačelnika Penavu lokalitet je posetio i njegov zamenik iz redova srpske zajednice, odnosno SDSS-a Srđan Kolar.

- I kao većnik SDSS-a, a i sada na novoj dužnosti zalagao sam se da ovo mesto dobije izgled kakav i zaslužuje. Ovo je jedan segment koji će povezati prednji deo Adice sa ovim ovde na kome se nalazi naša pravoslavna crkva. Ovo je možda simboličan, ali svakako važan deo uređenja ovog prostora za sve one koji ovde vole da dođu i to je druga faza uređenja jer je grad na našu inicijativu ovde već postavio klupe. Predstoji nam još izgradnja pristupnih puteva i što se mene tiče ja ću se za to i dalje zalagati a verujem da ću u tome imati i podršku gradonačelnika – zaključio je Kolar.

Pre stolova i klupa Grad je na navedeni prostor već postavio barokne klupe i kante za otpatke, kao i određeni broj rasvetnih tela kako bi sprečio devastaciju parka i šume.

- U narednom periodu najvažniji zadatak biće da uredimo put koji će omogućiti lakši pristup i samoj crkvi, ali i vikend naselju kao i kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini. Sadašnji put nije propisane širine od najmanje tri metra i onemogućava pristup autobusima i bezbedno mimoilaženje vozila. Verujemo da ćemo početkom sledeće godine okrčiti prostor kako bi proširili sam put, a onda ga i izgraditi do kraja sledeće godine – pojasnio je pročelnik odeljenja za komunalne poslove Darko Čulig i dodao da bi taj posao već možda i bio započet da se nije dogodio potres u Zagrebu i na Baniji zbog čega je vojska, kojoj je taj posao poveren, svu mehanizaciju prebacila na tu stranu kako bi pomogla u saniranju posledica zemljotresa.