Nagrade za učenike iz Mirkovaca na državnom takmičenju

Učenici osnovne škole Nikole Tesle iz Mirkovaca osvojili su treće mesto na Državnoj smotri učeničkih radova u okviru pilot – projekta Biosigurnost i biozaštita.

Srbi Hr 08.07.2021.
OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca

Klinika za infektivne bolesti „Dr Fran Mihaljević“ iz Zagreba, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s Osnovnom školom „Vijenac“ iz Osijeka, organizovali su Državnu smotru učeničkih radova u okviru pilot-projekta Biosigurnost i biozaštita u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i obrazovanja. Voditelji projekta su Alemka Markotić i Maja Kasa.

Na smotri su se takmičili učenici iz 76 osnovnih i srednjih škola. Domaćin ovogodišnje smotre je bila Osnovna škola „Vijenac“ iz Osijeka, a učenički su radovi tokom juna bili izloženi u Kulturnom centru Osijek.

Komisija je vrednovala učeničke radove svakog školskog tima pri čemu se razmatrao poster i video rad o unapred zadanim temama.

Treće mesto u kategoriji osnovnih škola osvojili su učenici Osnovne škole Nikola Tesla Mirkovci iz Vinkovaca sa plakatom i videozapisom na temu „Dr. Andrija Štampar“.

Školski tim su činile učenice Matea Galinović, Rebeka Kojić, Jovana Radeljević, Adrijana Rajčević i Sara Rosandić. Mentori učenicima bile su Željka Cvrković – Karloci i Mihaela Zec.

OŠ Nikole Tesle iz Mirkovaca

U utorak, 29. juna 2021. održana je svečana dodela zahvalnica, priznanja i nagrada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Svoju podršku ovom projektu svojom prisutnošću uveličali su, između ostalih, potpredsednik Vlade Davor Božinović, ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuks, ministar zdravlja Vili Beroš, i direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak.

Poklone za nagrađene učenike osigurali su Podravka, Školska knjiga, Print-studio Osijek, Biroprint, Knjižara Nova Osijek, Turistička zajednica Grada Zagreba, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica grada Osijeka i Štab civilne zaštite.