Nakon likovne kolonije markušička Prosvjeta bogatija za 18 slika

U Markušici po prvi put održana likovna kolonija sa učesnicima iz Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

Likovna kolonija Markušica

U Markušici je 21. avgusta održana prva Likovna kolonija u organizaciji SKD Prosvjeta pododbora Markušica i KUD–a Srem iz Markušice, a pod pokroviteljstvom Saveta za nacionalne manjine i Opštine Markušica.

– Ugostili smo četrnaest likovnih umetnika s područja Osječko-baranjske i Virovitičko – podravske županije. Kolonija je trajala od 9 do 18 sati. Motivi likovnih radova bili su markušička crkva, okolina, ali i mnogi drugi. Umetnici su se koristili tehnikom ulje na platnu. Meštani su mogli posetiti slikare i videti ih na delu. Naš pododbor je sada bogatiji za 18 predivnih slika, zbog čega smo izrazito zahvalni i ponosni. Ovo je bilo novo iskustvo za nas. Bilo je veoma lepo na obostrano zadovoljstvo kako gostiju i učesnika kolonije, tako i nas kao organizatora – kaže predsednik pododbora Prosvjete Markušica i KUD-a Srem Aleksandar Vukov.

Nakon uspešno organizovane prve kolonije u Markušici već pripremaju da se ovo likovno okupljanje ponovi i sledeće godine, a u međuvremenu će u ovom mestu biti organizovana i izložba nastalih slika.