Održan otvoreni trening Crvene zvezde u Bijelom Brdu

U potrazi za mladim talentima Crvena zvezda boravila je u Bijelom Brdu 2. i 3. marta, gde je sa svojim trenerima održala otvoreni trening.

Maja Milanović 03.03.2022.
otvoreni trening Crvene zvezde

Stadion Fudbalskog kluba BSK iz Bijelog Brda ugostio je predstavnike Crvene zvezde na čelu sa koordinatorom baze Omladinske škole Crvene zvezde Vladimirom Cvjetićaninom i trenerima Slavišom Šušom, Ognjenom Purićem, i Ivanom Gajićem. Treneri fudbalskih klubova sa područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije izabrali su najtalentovaniju decu koja će ispuniti svoje dečačke snove i dva dana provesti na otvorenom treningu sa trenerima najtrofejnijeg srpskog kluba.

- U omladinskoj školi došli smo na ideju da pored otvorenih treninga u Beogradu koji su se održavali, raširimo i na regionalni centar po Srbiji, evo sada i van granica Republike Srbije. Jedva čekamo da pogledamo najtalentovaniju decu iz ovoga regiona i da naši najbolji treneri iz Omladinske škole obave treninge sa njima u ova dva dana. Naši treneri veoma dobro rade posao i u samoj Crvenoj zvezdi tako da ne sumnjam da će deca posle ovih treninga izaći zadovoljna, a mi kao klub bogatiji za još jedno iskustvo i možda potencijalnog fudbalera Crvene zvezde. Treneri će se sa njima upoznati, dobiti informacije u kojim klubovima treniraju i u kojim uslovima, naravno, i njima će biti predočene metode rada koje mi radimo u Crvenoj zvezdi kao i ono što ih očekuje u popodnevnom treningu i sutra prepodne. Sve to će biti mala priprema za utakmicu koja je sutra popodne predviđena da se održi kao završetak ovih otvorenih treninga gde će nadam se do tada i deca da se opuste i da pokažu najviše što znaju - rekao je koordinator baze Omladinske škole Crvene zvezde Vladimir Cvjetićanin.

otvoreni trening Crvene zvezde

Ovo događanje u Bijelom Brdu rezultat je nedavne posete predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda Zajedničkom veću opština, kada je potpisan sporazum o saradnji i organizaciji ovoga otvorenog treninga.

- Na osnovu našeg sporazuma o saradnji sa Crvenom zvezdom, imali smo i razgovore sa rukovodstvom fudbalskog kluba BSK iz Bijelog Brda kojima se zahvaljujem što su omogućili da se ovaj trening odigra na njihovom terenu koji je zaista izuzetan i omogućuje našoj deci da imaju prave uslove i da na kraju krajeva naši učesnici mogu da pokažu svoj maksimum. Sama činjenica da su ovde i da su poslani iz svojih klubova znači već da su to deca koja imaju određeni talenat. Ovo je izuzetna prilika za našu decu da dobiju jedno novo iskustvo, da na drugi način pristupe treningu, da na drugi način pristupe svom radu i nadam se da će nakon toga imati još veću volju i želju da se bave sportom. Nadam se da ćemo i u budućem periodu imati priliku da organizujemo ovakve programe i manifestacije i nadam se da je ovo samo početak jedne dobre saradnje, jedne dobre priče i želimo da naša deca koja su naša budućnost pokažu svoj talenat i imaju priliku danas sutra možda u životu taj talent da ostvare i u nekim drugim klubovima, da se razvijaju i idu dalje – izjavio je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Na treningu više od 40 polaznika

Otvorenom treningu prisustvovao je i načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić koji je u potpunosti podržao ovaj sportski događaj.

- Izuzetno nam je drago da je jedan velikan srpskog fudbala danas ovde kod nas u opštini Erdut, prvenstveno na stadionu fudbalskog kluba BSK iz Bijelog Brda. Drago nam je zbog toga što ovaj stadion to apsolutno zaslužuje samim svojim kvalitetom i rangom takmičenja u drugoj hrvatskoj ligi. Naravno da mi je izuzetno drago što su naša deca dobila mogućnost da odrade ovakav trening sa stručnjacima iz FK Crvena zvezda i da pokažu sve ono što znaju. Tu je veliki broj dece, možda se negde kriju neka nova imena srpskog fudbala koja će danas sutra završiti u Crvenoj zvezdi, to nam je cilj, kao i to da deca izvan Srbije dobiju šansu da se oprobaju u ovako velikim klubovima – kaže Vesić.

otvoreni trening Crvene zvezde

Veliku zaslugu za održavanje otvorenog treninga ima samostalni referent Odbora za kulturu i sport Zajedničkog veća opština Nikola Gagulić, koji dugi niz godina sarađuje sa Crvenom zvezdom.

- Uzrasti su podeljeni u tri grupe, najmlađa grupa su dečaci rođeni 2010-2011. godine, druga ili srednja grupa su dečaci rođeni 2008-2009. godine, i najstarija 2006. i 2007. godine. Danas su zamišljene dve aktivnosti, prepodnevna aktivnost će se sastojati u tehničkoj obuci igrača, kada se završi taj tehnički deo deca imaju pauzu i onda počinje drugi trening gde je zamišljena igra i gde deca trebaju da demonstriraju ono za šta mi mislimo da oni vrede. Sutra ujutro ponovo imamo jednu aktivnost tehničke prirode, popodne su planirane utakmice gde će igrači formirani u tri ekipe odigrati prijateljske utakmice sa odgovarajućim kategorijama Nogometne akademije Krpan i Babić. Kada to prođe i treneri se vrate u Beograd, napraviće analizu svega urađenog i ako se neko od dece posebno istaknuo, naravno da će taj kvalitet morati da pokaže odlaskom u Beograd i tamo ako zadovolje možda jednog dana i zaigraju u Crvenoj zvezdi što i jeste naš cilj – priča Gagulić.

Otvoreni trening okupio je više od 40 polaznika, a stadion Bijelog Brda bio je ispunjen srećom, smehom i dečijim glasovima i pre svega željom i trudom za što boljim dokazivanjem kako bi se najtrofejnijem srpskom klubu predstavili u što boljem svetlu i ostavili pozitivne utiske kod trenera. Dosta ljudi sa ovog područja ostavilo je trag u istoriji sporta pa je moguće i da su treneri iz Zvezde baš u Bijelom Brdu prisustvovali otkrivanju nekog novog talenta koji će u budućnosti nositi težinu grba nekog poznatog kluba.

*Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tu gdje živimo“ koji je podržao Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.