Održani prvi susreti srpskih manjinskih veća Osječko-baranjske županije

Članovi opštinskih i gradskih veća Osječko-baranjske županije sastali su se uz ugodno druženje u subotu 23. septembra na fišijadi.

Srbi Hr 25.09.2023.
manjinska veća fišijada

U Baranjskoj srpskoj kući u Belom Manastiru 23. septembra u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije održani su prvi susreti manjinskih veća pomenute županije, u okviru kojih je organizovana fišijada. Susretu se odazvalo 14 ekipa opštinskih i gradskih manjinskih veća, a skuvano je ukupno 16 kotlića fiš paprikaša.

Na ovom druženju umeće kuvanja tradicionalnog jela pokazali su fiš majstori koji su se okupili na inicijativu sadašnjeg rukovodstva Veća srpske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, predvođenih predsednikom Zoranom Miloševićem, a sve to s ciljem boljeg međusobnog povezivanja i uspostavljanja buduće saradnje.

Fišijada nije bila takmičarskog karaktera, a kuvali su predstavnici veća iz Popovca (Popovac i Kneževo), Darde, Jagodnjaka, Bolmana, Belog Manastira, Kneževih Vinograda, Osijeka (Tenja i Klisa), Šodolovaca, Viljeva, Koške, kao i županijskog veća. Organizatori su svim učesnicima uručili zahvalnice za učestvovanje, a posebna zahvala za pomoć u organizaciji ovoga susreta iskazana je Opštini Jagodnjak i njenim radnicima komunalnog preduzeća Gmajna, kao i Srpskom narodnom veću koje je logistički i finansijski pomoglo ovaj događaj.

Ukupno je bilo prisutno 120 učesnika, među kojima i brojni politički predstavnici srpskog naroda sa ovoga područja. Na kraju druženja organizatori su se još jednom zahvalili svima na dolasku i poželeli da se ovo druženje organizuje i sledeće godine.