Osvajače nagrada ZVO počastio odabranim knjigama

U Zajedničkom veću opština 27. juna priređen prijem za učenike osnovnih škola sa nastavom na srpskom jeziku i pismu po „A” modelu koji su osvojili nagrade na Županijskim takmičenjima u raznim predmetima i sportskim aktivnostima.

prijem za učenike osnovnih škola zvo dejan drakulić milica stojanović

Učenicima Osnovnih škola koji su na Županijskim školskim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta Zajedničko veće opština iz Vukovara priredilo je mali prijem. Želeći da im se na neki način oduži i zahvali za njihove uspehe i što na najbolji mogući način predstavljaju svoje škole ova srpska institucija nagradila ih je zanimljivim i poučnim knjigama.

Nagrade učenicima uručili su predsednica Odbora za obrazovanje ZVO-a Milica Stojanović i predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

– Ovakvi trenuci pričinjavaju mi posebno zadovoljstvo. To je nešto zbog čega Zajedničko veće opština postoji i radi. S obzirom da nam je obrazovanje po „A” modelu, koji i promovišemo i za koji se svo vreme zalažemo, izuzetno važno i što na ovaj način dobija svoju pravu potvrdu. Rezultati koje postižete su najbolja moguća promocija naših škola i osvojenim nagradama vi šaljete nasnažniju poruku i nama i svima drugima. Nama, jer time potvrđujete da ono što radimo ima svoj smisao, a i svima ostalima, naročito vašim roditeljima, šaljete poruku da obrazovanje po „A” modelu ima svoju budućnost i da se u školama koje pohađate radi dobro i kvalitetno – rekao je Drakulić zahvalivši se đacima na učešću na takmičenjima, njihovim profesorima i mentorima koji ih za takmičenja pripremaju kao i direktorima škola koji ih u svemu tome podržavaju.

Zajedničko veće opština će i nadalje činiti sve što može kako bi nastava po „A” modelu opstala i nastaviće da pomaže đake koji tu nastavu pohađaju istakao je na kraju svog obraćanja predsednik ove srpske institucije.

– Na županijskim takmičenjima naši učenici koji nastavu pohađaju po „A” modelu pokazali su izuzetno znanje i postigli veoma vredne rezultate. Posebno bih izdvojila drugo i treće mesto iz matematike jer mislim da je to zaista izvanredan uspeh OŠ Nikola Andrić iz Vukovara i OŠ Borovo – istakla je predsednica Odbora za obrazovanje Milica Stojanović.

Nagrađeni učenici

Luka Šarčević iz OŠ Nikola Andrić za osvojeno 2. mesto iz matematike, Anastasija Mišljenović i Milica Dugić iz OŠ Borovo za 2. mesto odnosno 3. mesto takođe iz matematike. Sanja Veselinović iz OŠ Siniša Glavašević nagrađena je za osvojeno 3. mesto iz hrvatskog i 1. mesto iz srpskog jezika. Nebojša Pavić iz OŠ Negoslavci nagrađen je za 2. mesto na 5. festivalu dečje ilustracije. Odbojkaški tim OŠ Nikola Andrić u sastavu: Srđana Sudžuković, Anja Rehorovac, Martina Božanić, Dunja Latinović, Lea Karan, Milica Marčeta i Tamara Stefanović, nagrađen je za osvojeno 2. mesto.

prijem za učenike osnovnih škola zvo

Anja Maširević iz OŠ Trpinja nagrađena je za osvojeno 2. mesto iz engleskog, a Mihaela Subotić iz Mirkovaca za 1. mesto na takmičenju literaraca. Za uspehe na takmičenju likovnjaka nagrađeni su Maša Drača iz OŠ Jagodnjak i Mia Borota iz OŠ Siniša Glavašević za osvojeno 1. mesto te Nina Marić iz OŠ Bobota i Minja Kepčija iz OŠ Siniša Glavašević za osvojena 2. mesta.

Dunja Čukelj iz OŠ Siniša Glavašević nagrađena je za osvojeno 1. mesto na nedavno održanoj manifestaciji „Deca pesnici roda svoga”, a David Gavrilović iz iste škole na pobedi na konkursu u okviru Brankovih dana.

Za pobedu u kvizu „Nemanjići” nagrađeni su učenici OŠ Siniša Glavašević Đorđe Vukajlović, Vanja Nikić i Milica Vukosavljević. Nikola Konjević i Boško Cvetojević nagrađeni su za osvojeno 2. mesto u šahu, Minja Radojčić iz Oš Dragutin Tadijanović za 3. mesto u plivanju, a njena školska drugarica Lena Vrtalj za osvojeno 2. mesto u savremenom plesu.

Tijana Živković iz OŠ Negoslavci nagrađena je za osvojeno 1. mesto iz srpskog jezika dok su Vanja Tošić i Jovana Nikšić iz OŠ Nikola Andrić nagrađene za osvojeno 2. i 3. mesto iz geografije.