Raspisan konkurs za poljoprivrednike

Ministarstvo poljoprivrede izdvojiće ove godine skoro pet miliona evra za finansiranje projekata na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

Srbi Hr 11.08.2023.
Žetva

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je devetog avgusta konkurs za finansiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Ovaj program provodi se šestu godinu po redu, a cilj je doprineti smanjenju nezaposlenosti u ruralnim područjima kao i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Na konkurs se mogu prijaviti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 evra standardnog ekonomskog rezultata. Adresa poljoprivrednika mora biti na području jedinice lokalne samouprave koje ulazi u prve četiri grupe prema vrednosti indeksa razvijenosti, a koje u ukupnom udelu stanovništva imaju više od 5 odsto pripadnika nacionalnih manjina.

Ukupna vrednost ovogodišnjeg konkursa je 4,91 milion evra, a prijave se podnose od 14. avgusta do 18. septembra.

Kako javljaju iz Ministarstva poljoprivrede, kroz ovaj program je u prethodnih pet godina isplaćeno 14,6 miliona evra za ukupno 1.736 korisnika.

Kompletan tekst konkursa možete pogledati na stranicama Ministarstva.