Stefan Miković osvojio prvo mesto u trci na 400 metara

Uz finansijsku pomoć Zajedničkog veća opština, pet učenika Osnovne škole Trpinja boravili su od 25. juna do 2. jula u kampu RTS krosa u Leskovcu, sa svojom nastavnicom Milicom Arsenović, gde su predstavljali Srbe iz Hrvatske.

Slavko Bubalo 06.07.2022.
RTS Kros kamp Stefan Miković OŠ Trpinja

Pre odlaska u školi je održano takmičenje u trčanju kako bi se u kamp odveli najbolji učenici. Na početku puta učesnike kampa primio je patrijarh Porfirije što je svima bila velika čast.

U Leskovac su išli Stefan Miković, Alen Stojanović, Nevena Miković, Jelena Maljenović i Tijana Lončar.

- Tokom sedam dana učenici su imali bogat i raznovrstan program, a naši učenici su učestvovali u svim aktivnostima i iznenadili sve prisutne. U kampu su bila deca iz dijaspore  i to iz devet zemalja  - Španije, Francuske, Italije, Danske, Slovenije, Rumunije, Rusije, Republike Srpske i Hrvatske. Uz njih su bile i dve ekipe iz Srbije sastavljene od đaka iz Prilužja sa Kosova i Metohije, Zaječara, Novog Pazara, Sombora, Beograda, Inđije i ćuprije. Većina njih se već bavi atletikom u klubovima i sportskim društvima svojih zemalja. Ipak, sve je iznenadio naš Stefan Miković koji je na uličnoj trci u Leskovcu osvojio 1. mesto u trci na 400 metara – kaže direktorka OŠ Trpinja Vesna Vujić.

Iz škole ističu da su stvoreni važni kontakti i da su dogovorene daljnje aktivnosti koje će škola provoditi sa drugim školama iz dijaspore, a jedna od njih je svakako i učešće na narednom RTS krosu.