U jednoj sezoni vodio sve klubove sa područja opštine Trpinja

Pored toga što je sportski direktor FK Borac iz Bobote Miodrag Radić protekle sezone trenirao je još tri fudbalska kluba, odnosno sve klubove sa područja opštine Trpinja.

Srđan Sekulić 25.08.2021.
Miodrag Radić bobota

Dugogodišnji igrač i fudbalski trener Miodrag - Mišo Radić iz Bobote već dve godine nalazi se na funkciji sportskog direktora fudbalskog kluba Borac iz Bobote koji se takmiči u Međužupanijskoj ligi Osijek – Vinkovci, trenutno četvrtom rangu takmičenja.

Povod ove priče je ne samo uspešan rad ovog fudbalskog entuzijaste i dobrog poznavaoca fudbalskih prilika na našem širem prostoru nego i kuriozitet da je u jednoj sezoni, pored pomenute uloge u svom matičnom klubu, vodio još i ostala tri kluba u opštini Trpinja.

- Na našem području sve je manje domaćih igrača, a sa trenerima je situacija još teža. Nema kvalitetnog kadra i sve je manje novih imena. Prvi klub u koji sam došao da pomognem prošle sezone bio je Bršadin, otišao sam na jednu utakmicu koju smo izgubili 1:0. U prolećnom delu sezone dobio sam poziv pačetinske Sloge da privedem sezonu kraju. Sloga je jedna lepa priča, dobra atmosfera, dobri momci i pozitivna euforija. Vodio sam tamo dve utakmice, jednu ključnu u Sotinu koju smo dobili 2:0 i gde nas je pratilo stotinak ljudi. Čim smo obezbedili titulu u Pačetinu, nažalost i treći klub sa naše opštine je smenio trenera. Trpinjski Sinđelić bio je u velikom problemu, jedan bod ga je delio od ispadanja i imali su tri utakmice kod kuće. Došao sam i tamo, pobedili smo sve tri i obezbedili opstanak u ligi – ističe Mišo Radić.

Uz sve ove obaveze u određenim momentima Radić nije zapostavio ni svoj klub u kojem zajedno sa trenerom, igračima i upravom teži da stvori jedan dobar ambijent.

- Fudbal je moj život i pratim sve te naše ekipe. Poznajem ih jako dobro, svaki vikend pogledam dve-tri utakmice koliko stignem i to mi je pomoglo u vođenju ovih ekipa. Zadnje dve godine sam sportski direktor Borca, a pre toga sam bio trener. Mislim da ovde radimo dobru priču, takmičimo se u Međužupanijskoj ligi i jedini smo naš srpski klub u njoj. Liga je dobra i pokušaćemo da ostanemo što duže u njoj, prošle sezone bili smo deseti, a svake sezone prvi i osnovni cilj nam je da ne ispadnemo. Uglavnom, nakon određenih problema koje smo imali dok su kod nas funkcionisala dva kluba, Borac i Agrar, došli smo do toga da smo skoro ostali bez oba kluba tako da smo bili prinuđeni da krenemo od nule, ali sve smo to uspeli da prebrodimo – naglašava Radić.

Bogata fudbalska karijera

Miodrag Radić Bobota tekst

Radić je ponikao u Borcu gde je igrao u najmlađim kategorijama pa sve do prvog tima, a uspon je usledio nakon odlaska u Srbiju gde je došao čak i do najtrofejnijeg srpskog kluba.

- Ponikao sam u Borcu gde sam igrao do 1993. godine kada sam otišao u Sremac iz Vojke u tadašnjoj vojvođanskoj ligi. Tada smo bili prvi u toj ligi i nastavili takmičenje u ligi koja je bila treća po rangu takmičenja, a u kojoj su tada bili i neki današnji srpski prvoligaši poput Čukaričkog iz Beograda. Ovde sam igrao zaista dobro i završio sam u Crvenoj Zvezdi, to je bila sezona 1994/95. i tu sam proveo osam meseci. Sa mnom su sa ovih terena u Zvezdi bili Srbo Jelić iz Negoslavaca i Sale Drakulić iz Karadžićeva. Iz Zvezde sam otišao u Kolubaru, drugoligaški klub gde me je odveo trener Milovan Đorić odakle sam otišao u ČSK iz Čelareva, takođe drugoligaš u kojem sam proveo pet lepih sezona. Odatle se vraćam kući i uskoro se posvećujem trenerskoj karijeri.

Trenerski posao je jako zahtevan

Od svega što je vezano za fudbal Radić danas ipak bira sređivanje terena. Naime, fudbalski teren bobotskog Borca je jedan od najsređenijih u široj okolini, a rezultat njegovog izgleda je upravo Radićev doprinos.

- Od svega najviše volim svoj teren da održavam, volim ga više i od trenerskog posla i od uloge sportskog direktora jer je najmanje stresan. To je jedino što volim da radim sa uživanjem. Trenerski posao je jako zahtevan, a kod mene je u jednom periodu došlo do zasićenja nakon duže godina stalnog treniranja. Dobio sam predlog da prihvatim ulogu sportskog direktora i da budem spona između trenera i igrača. Našao sam se u ovoj ulozi, za sad to ide lepo, međutim nije isključeno da se u određenom periodu neću ponovo vratiti trenerskom poslu – zaključuje Radić.