Uspeh kao zalog za sigurnu budućnost

Marljivim radom i treninzima pioniri bobotskog Borca postali prvaci fudbalskog centra Vukovar.

Srđan Sekulić 31.05.2023.
Pioniri Borac Bobota

Pionirska selekcija Fudbalskog kluba „Borac“ iz Bobote šampion je lige pionira Fudbalskog centra Vukovar. Mladi bobotski fudbaleri do ovog uspeha došli su u konkurenciji od još osam klubova i u takmičenju sa svojim rivalima od ukupno 16 odigranih utakmica doživeli su samo jedan poraz, imali tri remija i 12 pobeda. Kroz celo prvenstvo, a drugu godinu za redom, vodili su ih i sa njima vredno radili, dvojica trenera, Dejan Ivković i Branislav Bogojević.

- Bilo je tu nekoliko ekipa koje su konkurisale za prvo mesto i koje su do zadnja dva kola tražile svoju šansu i mislili da mogu da osvoje prvenstvo. Mi smo svoje šanse iskoristili u poslednja dva kola, ali moram da naglasim da smo prvenstvo osvojili kada smo u prvom kolu prolećnog dela prvenstva savladali direktnog konkurenta, ekipu Negoslavaca sa 2:0 sa kojima smo delili jesensku titulu sa istim brojem bodova s tim da su oni imali nešto bolju gol razliku – istakao je trener Dejan Ivković.

U ovoj takmičarskoj godini pravo nastupa imali su dečaci rođeni od 2007. do 2011. godine, a u Borcu ih ukupno ima 24 igrača i svi su dobijali svoju šansu na terenu.

- Većina igrača je iz Bobote, a imamo po jednog igrača iz Klise, Pačetina i Vere. Pored njih imamo i selekciju petlića koji se takođe takmiče u ligi njihovog uzrasta. Ukupno u te dve selekcije imamo 43 igrača – naglašava trener Branislav Bogojević koji je sa svojim saradnikom izdvojio puno svog slobodnog vremena kako bi se radilo i došlo do ovog uspeha.

- Ove godine nam vremenski uslovi nisu dozvoljavali da puno izlazimo na teren, više smo koristili teren za mali fudbal sa gumenom podlogom. Obično smo tri puta nedeljno imali treninge i došli smo u fazu da nas deca ne pitaju da li će biti, nego kada će biti trening, što govori da je i odziv bio odličan – kaže Bogojević.

Uspeh čekan 37 godina

Nezaobilazno, kako igrači, tako i treneri imaju podršku kluba i klupske uprave, a iz ove generacije izlazi im nekoliko igrača i najveći problem je kako ih animirati za dalje jer u klubu niti u blizini nema kadetske niti juniorske ekipe.

Pioniri Borac Bobota

Poslednja generacija pionira bobotskog Borca identičan uspeh ostvarila je pre 37 godina i s obzirom na ovu vremensku distancu ovaj trijumf dobija na još većoj težini, pogotovo ako se uzme u obzir da je dece sve manje i da ih je teško animirati da se bave sportom.

- Jako sam zadovoljan sa ostvarenim uspehom, bilo je teško, ali uspeli smo da osvojimo prvo mesto i drago nam je svima zbog toga. Mi smo svi prijatelji, idemo u istu školu, neki i zajedno u isti razred – kaže kapiten ove pionirske ekipe bobotskog Borca Veljko Bogojević koji mašta da jednog dana zaigra i za prvi tim svog kluba, a sličnog stava je i najstariji igrač u ekipi Borca Pavle Parabucki.

- Osećaj je zaista neverovatan, prelepa stvar koja nam se mogla desiti pre svega uz trud naših trenera i igrača. Obožavam da treniram, igram na poziciji zadnjeg igrača, a sa treniranjem nastaviću i dalje – ističe Parabucki.

S obzirom da se prvak lige nije znao do poslednjeg kola medalje za igrače i pehar za najbolju ekipu dodeljen je pre utakmice prvotimskih ekipa Borac iz Bobote i Radnički iz Županje koje je bobotskim pionirima uručio predsednik Fudbalskog centra Vukovar Zlatko Vrančić.

- Ovaj rezultat neka vam svima bude podsticaj da još više trenirate, da budete još bolji i da kroz neku godinu kada dođemo ovde da gledamo seniorsku ekipu vidim jako puno vas kako igrate za tu ekipu. Još jednom vam čestitam na ostvarenom uspehu i želim vam puno sreće u budućnosti – istakao je Vrančić.

Pored pionira Borca u ovoj ligi takmičili su se i pioniri Hajduka iz Tovarnika, Negoslavaca, Petrovaca, Sloge iz Borova, Kroacije iz Bogdanovaca, Sinđelića iz Trpinje, Radničkog iz Vukovara i Bršadina.