Vikend kulture u Kneževim Vinogradima

U sportsko-rekreacionom centru Bazeni u Kneževim Vinogradima održana dvodnevna manifestacija pod nazivom „Vikend kulture“.

Slavko Bubalo 29.10.2021.
Vikend kulture Kneževi Vinogradi

Ovu manifestaciju u Kneževim Vinogradima zajedno su organizovali Pododbor SKD „Prosvjeta“ iz Kneževih Vinograda, KUD „Živojin Žiko Mandić“, Udruženje „Fantast“ iz Kneževih Vinograda i Akademija za kulturu i umetnost iz Osijeka.

Program je započeo 23.oktobra kada su učesnici 7. likovne kolonije započeli sa stvaranjem svojih dela. Učestvovalo je preko dvadeset slikara iz Baranje i Slavonije. Organizatori su se pobrinuli za prehranu i napitke u restoranu. Veći broj umetnika slikao je u prostoru restorana dok je ostale sunce izmamilo napolje u prirodno okruženje i park.

Umetnici su se ponovo okupili sutradan i nastavili sa radom, a posle ručka članice pododbora SKD „Prosvjeta“ iz Kneževih Vinograda počele su sa pripremom izložbe kolača koja su postavili u zastakljenoj bašti odmah uz restoran. Bila je to šesta po redu izložba kolača na kojoj je prikazano preko pedeset vrsta različitih poslastica koje su učesnici likovne kolonije i posetioci mogli da probaju.

Neposredno pre otvaranja izložbe podeljene su zahvalnice učesnicima likovne kolonije čiji su radovi takođe bili izloženi. Posetioci su sa zanimanjem pregledali izložena dela.

Organizatori se nadaju da će ova tradicionalna manifestacija idući put biti još masovnija i posećenija. Manifestacije su finansijski podržali Opština Kneževi Vinogradi i Savet za nacionalne manjine Republike Hrvatske.