Vredni pokloni za povratak u školske klupe u Banovcima

Predsednik ZVO-a Dejan Drakulić i predsednica Odbora za obrazovanje ZVO-a Milica Stojanović posetili su u sredu 4. oktobra Osnovnu školu Banovci i osigurali opremu za rad.

Maja Milanović 05.10.2023.
OŠ Banovci ZVO

Nakon nevremena koje je u julu zadesilo istok Hrvatske, u selu Banovci najvećim delom stradala je osnovna škola u kojoj su uništeni svi uslovi za rad. Zbog posledica nevremena, učenici su ovu školsku godinu započeli u susednoj Ilači, ali šteta je jednim delom sanirana i stvoreni su prvi uslovi za povratak dece u svoje školske klupe.

- Želja nam je bila osigurati deci uslove za rad zato su pohađali nastavu u matičnoj školi u Ilači u popodnevnoj smeni. Međutim, krenuli smo sa obnovom naše škole unazad nekoliko nedelja, sanirana je struja, krov i stvoreni su prvi uslovi da se deca vrate u svoju područnu školu. U iščekivanju smo drugog dela obnove gde će biti obnovljeni plafoni pa se nadamo da će onda nastava moći da bude organizovana kako je i pre bila – kaže direktorka Osnovne škole Banovci Marija Dević.

Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Dejan Drakulić i predsednica Odbora za obrazovanje ZVO-a Milica Stojanović u prvim danima ponovog odvijanja nastave u Osnovnoj školi Banovci, posetili su učenike i zaposlene i doneli im vredne poklone.

- Na poziv i molbu direktorke da nabavimo ekran i laptop za potrebe novih razrednih odeljenja koja su formirana u ovoj školskoj godini, nabavili smo opremu i otišli da obiđemo učenike i školu. Bila je ovo prilika da porazgovaramo sa direktorkom i zaposlenima o potrebama kako bi se nastava odvijala pod jednakim uslovima u svim učionicama. Ustanovili smo da nedostaje još nekoliko ekrana različite veličine zbog različitih veličina učionica, pametne table i sportska oprema koja bi im zaista pomogla i unapredila fizičko vaspitanje. Tako da ćemo i u narednom periodu pomoći ovoj školi kako bi razveselili našu decu, ali i učitelje i nastavnike koji će imati bolje uslove za rad da što kvalitetnije prenesu znanje učenicima – izjavio je predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

Osnovna škola Banovci ima ukupno 26 učenika i nastava se odvija po modelu A, na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, a dobijeni pokloni će im olakšati odvijanje nastave i uslove za rad učiniti još kvalitetnijim.

- U današnje vreme nastava zahteva određenu tehnologiju, tako da ćemo sa poklonima koje smo danas dobili od Zajednićkog veća opština moći opremiti jednu učionicu. Osiguranje i osnivač će nam podmiriti veliki deo troškova obnove, sve što je u njihovoj moći, ali kao i do sada želim istaći dobru saradnju koju imamo sa ZVO-om, uvek nam pomažu i u vidu nabave materijala i organizacijom različitih izleta i ekskurzija za decu. Tako je i danas dogovorena nabava određene opreme u čemu će nam ponovo pomoći Zajedničko veće opština i ovim putem im se zahvaljujem na tome – zaključila je direktorka Dević.