ZVO i SNV spremili pakete za učenike

Počela je podela poklon paketa za učenike nižih razreda osnovnih škola u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji koji se školuju po manjinskom modelu obrazovanja.

Srbi Hr 17.02.2021.

Iz Zajedničkog veća opština krenula je isporuka poklon paketa za sve učenike prvog i drugog razreda na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije koji se obrazuju po modelu A i za sve učenike od prvog do četvrtog razreda koji se obrazuju po modelu B i C.

Reč je o akciji Zajedničkog veća opština i Srpskog narodnog veća. Napravljeno je 377 paketa za učenike prvih i drugih razreda koji se obrazuju po modelu A i 71 paket za sve učenike od prvog do četvrtog razreda koji se obrazuju po modelu B i C.

- Ovo je dobar primer zajedničkog delovanja dve srpske institucije ZVO-a i SNV-a kada je u pitanju zaštita prosvetne autonomije Srba koji žive na ovom području. U proteklom periodu smo mnogo radili u domenu školstva, a sada smo to napravili u partnerskom odnosu što je jako dobro jer sigurno da kada zajednički delujemo sa drugim srpskim organizacijama i institucijama. Na ovaj način možemo da napravimo i više i bolje za naše najmlađe – priča predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Zaposlenici ZVO će danas isporučiti pakete na odredišta u ukupno 24 škola. Srpsko narodno veće doniralo je radne sveske za prve i druge razrede, te jedan deo za treće i četvrte, dok je ZVO dopunio sveske za treće i četvrte razrede te kupio za svakog učenika školski pribor i grickalice.