Foto – konkurs za „Borovsku razglednicu 2018.“

Već nekih mesec dana traje foto-konkurs za šestu po redu „Borovsku razglednicu“. Svoje fotografije Borova, možete slati do prvog novembra.

Dušan Velimirović 21.09.2018.
Borovska razglednica 2018

Ove godine teme razglednice su ljudi i događaji, arhitektura i kulturno nasleđe te priroda. Prijaviti se mogu svi amateri i profesionalci koji se bave fotografijom, a konačni izbor za izložbu odabraće selektor Darko Bakarić. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da uslikaju fotografije na području opštine Borovo.

- Odaziv je porastao nakon prvih godina kada je učestvovalo desetak prijavljenih fotografa. Konkurs nije takmičarskog, već humanitarnog karaktera. Kroz godine održavanja, došli smo do broja od preko dvadeset takmičara. To je s obzirom na veličinu Borova maksimalan broj učesnika. Zna se desiti da neke foto izložbe i po većim gradovima imaju manje prijavljenih – kaže idejni začetnik ovog projekta  i predsednik Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo Dušan Latas.

Do sada su na „Borovskoj razglednici“ uglavnom učestvovali meštani Borova, ali i meštani koji su otišli da rade van granica Republike Hrvatske. Ove godine su prijavljeni i Ukrajinci koji su došli u goste Borovcima te uslikali nekoliko zanimljivih fotografija.

- Od prošle godine imamo i profesionalnog fotografa Momčila Mračajca koji je takođe deo ovog projekta. Izložio je dvadesetak fotografija i većina je završila na kalendaru Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo – priča Latas.

Ovaj kalendar predstavlja još jedan segment „Borovske razglednice“. Najbolje fotografije budu uvrštene na dvojezični kalendar. Specifičan je po tome jer su na njemu uvršteni sveci Srpske pravoslavne crkve, ali i državni praznici u Republici Hrvatskoj. na svakom mesecu nalazi se različita slika Borova.

Ovogodišnji gost manifestacije biće fotograf Darko Kolar. Nešto više radova će izložiti i članica Veća srpske nacionalne manjine Slađana Brkić. Manifestacija je sufinansirana sredstvima Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i Opštine Borovo.

Svoje radove možete poslati na adresu elektronske pošte vsnm-borovo@opcina-borovo.hr ili na kancelariju Veća srpske nacionalne manjine, Glavna 3, Borovo.