Letnji turniri – prilika za takmičenje i druženje

Brojni turniri u malom fudbalu i ovog leta održani su u mestima širom Vukovarsko-sremske županije.

Maja Milanović 08.08.2023.
Turnir mali fudbal Borovo

Nakon završenih ligaških sezona u fudbalu mnogi klubovi i udruženja sa područja Vukovarsko-sremske županije nastavljaju druženje i preko leta i to organizujući u svoјim mestima turnire u malom fudbalu. Tako je ove godine jul započeo turnirom u Markušici čiji je organizator bio lokalni fudbalski klub Sremac. Odmah nakon njega počeo je turnir i u Pačetinu, koji je takođe i ove godine okupio veliki broj prijavljenih ekipa, ali isto tako i publike. Fudbalski klub Sloga, njegovi simpatizeri, ali i meštani ovog sela potrudili su se da turnir i ovoga leta bude organizovan na visokom nivou, što dokazuje veći broj prijavljenih ekipa, ali i sve više publike koja prati njihov rad.

Usledili su turniri u Boboti, Bršadinu, Trpinji i Negoslavcima, ali posebnu pažnju i ove je godine privukao tradicionalni turnir u Borovu koji je humanitarnog karaktera. Memorijalni turnir „Vasilije Sentivanac” nosi ime po prerano preminulom mladiću iz Borova koji je nakon duge i teške bolesti u aprilu 2018. godine izgubio bitku za život.

Uspomenu na njega čuvaju njegovi sumeštani i članovi Udruženja „Borovsko srce” koji treću godinu organizuju turnir u malom fudbalu Vasi u čast. Na pomenutom turniru ove godine učestvovalo je 14 seniorskih i 12 pionirskih ekipa podeljenih po dve grupe u svakoj konkurenciji. Uglavnom su to bili učesnici sa područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, ali podršku svojim učešćem ovog leta dalo je i nekoliko ekipa iz Republike Srbije.

- Mnogo je zahvalnije bilo raditi ove godine, imali smo veći broj ekipa i pionirskih i seniorskih što nam je posebno drago. Hvala im svima što su učestvovali i publici koja nas podržava iz godine u godinu. Hvala, naravno našim sponzorima, načelniku opštine Borovo Zoranu Baćanoviću, prijateljima turnira koji se profesionalno bave fudbalom Danijelu Lončaru, Marcelu Brozoviću, Milanu Gajiću i Milanu Borjanu. Zahvaljujem se svim prijateljima koji su pomogli i naravno Dragani i Veljku Sentivanac koji su s nama treću godinu za redom. Sva ta podrška nam daje vetar u leđa i pozitivan primer kako treba da nastavimo sa našim radom i sledećih godina – rekao je predsednik Udruženja „Borovsko srce” Nikola Lukić.

U seniorskoj konkurenciji od 14 prijavljenih ekipa najbolja je bila, kao i prošle godine, ekipa Kafe bara Displej koja je savladala Markušicu rezultatom 8:2, dok je u pionirskoj konkurenciji prvo mesto zauzela ekipa OPG Bogunović savladavši u finalnoj utakmici ekipu Milenium iz Šida.

Uz Zajedničko veće opština Vukovar, glavni sponzor turnira je i Opština Borovo.

- Bio sam prisutan nekoliko večeri na malofudbalskom turniru i mogu samo da uputim pohvale za organizatore, publiku i sve prisutne ekipe. Primetio sam da je to ljudima bilo zanimljivo i da su imali priliku da provedu lepe večeri ovde sa decom, šetajući po Borovu. Posetioci su imali priliku da vide dobre utakmice, bilo je to lepih desetak dana u Borovu gde su ljudi mogli da uživaju. Daće Bog da ovako nešto i nagodinu bude organizovano u Borovu – zaključuje načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.