Mali fudbal ponovo se igra

Nakon završenih ligaških sezona u fudbalu krenuli su i turniri u malom fudbalu u nekoliko mesta Vukovarsko-sremske županije.

Pačetin turniri

Tradicionalni turnir već više godina zaredom u Markušici je organizovao lokalni fudbalski klub Sremac. Veliko interesovanje meštana Markušice, ali i okolnih sela podiglo je ovaj turnir na jedan zavidan nivo.

– Ove godine imali smo samo seniorski deo takmičenja na kojem je bilo 10 ekipa podeljenih u dve grupe. Bilo je nešto više prijavljenih, ali mi se držimo toga da bude deset ekipa zbog organizacije i broja utakmica. Jako smo zadovoljni i posećenošću publike i odzivom ekipa i svake godine napredujemo korak po korak nadajući se da će iz godine u godinu turnir biti sve bolji uz više sponzora i veći nagradni fond. Svakako ovo je dobar iskorak u odnosu na prošlu godinu, a imali smo i dosta igrača koji inače igraju u višim ligama – istakao je jedan od organizatora ovog turnira Nemanja Erkalović koji je napomenuo da je uz fudbalski klub organizator turnira i Opština Markušica.

Odmah nakon turnira u Markušici počeo je da se igra mali fudbal i u Pačetinu. U organizaciji fudbalskog kluba Sloga ovaj turnir se organizuje drugi put zaredom i to ove godine sa određenim novitetima. Naime, Opština Trpinja finansirala je postavljanje gumene podloge čime je teren dobio i vizuelni izgled, ali i bolji kvalitet. Takođe, za razliku od prošle godine kada ih je bilo deset, na turniru se ove godine takmiči 12 ekipa, zbog većeg interesa ekipa i igrača.

– Nakon prošlogodišnjeg prvog turnira koji je održan u našem mestu gde smo privukli veliki broj gledalaca, ove godine smo organizaciju podigli za jedan stepenik više. Desetak momaka iz uprave našeg kluba, igrača i naših simpatizera, žrtvovali su svoje vreme i stvorili jednu lepu priču koja će, nadam se, iz godine u godinu postajati sve bolja i bolja. Prvi put u našoj okolini turnir se igra na gumiranoj podlozi, mnogi od igrača prvi put i igraju na njoj, a po njihovim utiscima prezadovoljni su podlogom. Hvala svima koji su dali svoj doprinos da se ovaj turnir organizuje i postane centralni događaj našeg mesta, pa možda čak i cele opštine – kaže u ime organizatora pačetinskog turnira Stefan Stanić.

Turnir humanitarnog karaktera

Nakon duže pauze organizacije turnira u malom fudbalu, Borovo je prošle godine dobilo jedan novi turnir, humanitarnog karaktera koji nosi ime prerano preminulog mladog Vasilija Sentivanca.

– Pre početka samog turnira osnovali smo udruženje Borovsko srce koje je i preuzelo organizaciju ovog turnira. Zadovoljni smo odzivom ekipa kojih u pionirskoj konkurenciji ima sedam, dok ih je u seniorskoj deset. Sa prikupljenim sredstvima nastavljamo kao i prošle godine, dodelićemo ih onima kojima su ta sredstva neophodna – naglasio je Nikola Lukić koji je ujedno i aktivan učesnik svih pomenutih turnira.

turniri Borovo

– Drago mi je da je ovih turnira sve više iako je sve manje ljudi pa samim tim i sve manje ekipa. Ovo je prilika i da se narod okupi, da se druži i da se turniri organizuju kako treba – zaključio je Lukić.

Za razliku od prethodna dva, turnir u Borovu još uvek traje, a nakon njega, po najavama, uslediće i turniri u Bršadinu, koji će biti lokalnog karaktera, odnosno turnir ulica, kao i organizacija turnira „Više od igre”  u Negoslavcima, dok će se u sklopu manifestacije Trpinjsko leto na Panjiku takođe održati i turnir u malom fudbalu na travi.