Mladi fudbaleri posetili Beograd i navijali za Srbiju

U utorak 17. oktobra mladi fudbaleri iz Vukovara i okoline boravili su u Beogradu i prisustvovali utakmici Srbije i Crne Gore.

Maja Milanović 18.10.2023.
Deca u Beogradu Srbija Rajko Mitić

Nakon što su deca sa područja delovanja Zajedničkog veća opština nekoliko puta ranije posetila Beograd i stadion „Rajko Mitić”, u utorak 17. oktobra takođe su posetili pomenuti stadion, ali su ovaj put stigli da na utakmici u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo pruže podršku Srbiji protiv reprezentacije Crne Gore.

- Ovaj odlazak dogovorili smo u septembru kada se delegacija Zajedničkog veća opština sastala sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem. Dogovorena je poseta ovoj utakmici, ali i niz drugih stvari kojima bi se poboljšali uslovi rada klubova sa prostora delovanja ZVO-a. Klubovi su predložili nekoliko momaka iz svakog kluba koji će putovati u Beograd i Zajedničko veće opština je organizovalo put – rekao je ispred organizatora Nikola Gagulić.

Juče je u Beograd otputovalo 41 dete, koji su osim sportskog dela programa i podrške koju su dali reprezentaciji Srbije sa tribina, posetili i Muzej Jugoslavije kako bi program putovanja bio i edukativnog karaktera.

Deca u Beogradu muzej Jugoslavije

Ovom prilikom, deca su se upoznala sa načinom života i funkcionisanja u bivšoj Republici Jugoslaviji, a posle posete muzeja uputili su se na stadion „Rajko Mitić” i sa južnog dela tribina pratili utakmicu uz podršku reprezentaciji Srbije.

Na radost prisutnih mladih fudbalera, reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru rezultatom 3:1 i time došla na korak do plasmana na evropsko prvenstvo koje se održava u Nemačkoj sledeće godine.