Nagrađeni zaslužni meštani i ispraćena još jedna generacija đaka

Dan opštine i Dan Osnovne škole Borovo proslavljen je juče svečanom sednicom Opštinskog veća i priredbom u školskoj dvorani.

Slavko Bubalo 23.05.2023.
Dan opštine Borovo

Proslava Dana opštine Borovo započela je Svečanom sednicom Opštinskog veća na kojoj je načelnik opštine Zoran Baćanović gostima i uzvanicima izneo rezultate koje je opština postigla u proteklom jednogodišnjem periodu. U podužem ekspozeu Baćanović se nije zadržao samo na onome što je urađeno nego je najavio i strategiju razvoja opštine u narednom sedmogodišnjem periodu.

- Prošle godine potpisano je devet ugovora za kupovinu porodičnih kuća, subvencionisali smo početak obavljanja preduzetničkog rada sa pet ugovora, a sa postojećim preduzetnicima potpisali smo 38 ugovora za povrat 50 posto doprinosa koji oni za sebe uplaćuju. Potpisali smo i osam ugovora za subvencionisanje poljoprivrednika. Kada je reč o infrastrukturi završili smo drugu fazu uređenja trenč silosa, završili rekonstrukciju dvorane Dečjeg vrtića, završili drugu fazu sanacije Etno kuće, dogradili smo opštinsku zgradu jednom lamelom koja služi za opštinsku arhivu, završili ogradu oko Vatrogasnog društva, sanirali cestu u ulici Vladimira Nazora, a u Željezničkoj i ulici Nikole Tesle pešačke staze. Tekuću godinu smo već započeli izgradnjom nove zgrade na stadionu FK „Sloga“ što je projekat težak milion evra, modernizovali smo i dva dečja igrališta na Crepuljama i Savulji, izgradili vežbalište za odrasle u samom centru Borova, a najavio bih i uređenje samog centra kao i izgradnju parkinga kod naše crkve. Nastavićemo sanaciju staza, a u drugoj polovini godine nastavićemo da radimo i na priključivanju na kanalizacionu mrežu i na nastavku radova na Etno kući - rekao je Baćanović.

Opština je i ove godine nagradila svoje najvrednije pojedince. Plaketa za kontinuiranu podršku borovskim udruženjima i ustanovama dodeljena je Nikoli Rackovu iz Beograda, a Priznanje za humanitarni rad tokom pandemije Borovčanki Melaniji Tifert. Priznanje i novčanu nagradu od 200 evra dobila je Helena Vučković, koja je prošle školske godine proglašena za učenika generacije Osnovne škole Borovo dok je Povelja za izuzetan doprinos razvoju kulture i medijske delatnosti uručena direktorki Radio Borova Dragani Bošnjak koja se u ime nagrađenih i obratila skupu.

- Posebno me raduje priznanje učeniku generacije jer na mladima svet ostaje i treba ih podsticati i nagrađivati za uspeh. Zato posebno čestitam Heleni Vučković učenici generacije 2021/22. Zadovoljstvo i čast mi je primiti ovu Povelju posebno zato što je to ove godine kada se navršava 30 godina mog rada u Radio Borovu i 10 godina kako obavljam posao direktora. Dodeljeno priznanje ravnopravno delim sa svojim kolegama, svojom radijskom porodicom jer smo se zajedno tokom tri decenije suočavali i sa problemima ali i uspesima, naravno uz neizmernu podršku Opštine Borovo, srpskih institucija i naravno naših slušalaca. Ipak, najveću zahvalnost dugujem svom suprugu Srđanu koji je podržavao sve što sam radila, kako one radijske poslove, jer Radio Borovo je naša druga kuća, tako i sve društveno-političke aktivnosti u koje sam se, u želji da pomognem, uključivala i nadam se da ću to činiti i ubuduće - rekla je Dragana Bošnjak.

Dan Osnovne škole Borovo

Tihomir Jakovljević

Nakon svečane sednice prisutni su se uputili u dvoranu Osnovne škole Borovo u kojoj je održan program kojim je ova školska ustanova proslavila svoj Dan i ispratila još jednu generaciju osmih razreda, njih 32.

Goste je u prepunoj školskoj sportskoj dvorani pozdravio direktor škole Tihomir Jakovljević, a u programu su učestvovali polaznici borovskog Dečjeg vrtića "Zlatokosa" i učenici škole.

Za učenika generacije 2022/23, godine proglašena je Teodora Bojić koja je bila odlična učenica svih osam godina svog dosadašnjeg školovanja koje će, kako je sama nagovestila, nastaviti u Opštoj gimnaziji.

Čestitku opštinskom rukovodstvu i učenicima Osnovne škole Borovo uputili su i šef poslaničke grupe SDSS-a u Hrvatskom saboru Boris Milošević i Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić koji je rekao da Borovo svake godine uspešno radi i pomaže svojim građanima i istakao dobar odnos i saradnju sa Generalnim konzulatom.