Najmlađe folklorne sekcije obradovale borovsku publiku

Dečija smotra folklora u organizaciji Kulturno-umetničkog društva Branislav Nušić održana je 25. maja u Borovu.

Maja Milanović 27.05.2024.

Dečija smotra folklora pod nazivom „Mi smo deca vesela“ održana je 25. maja u organizaciji kulturno-umetničkog društva Branislav Nušić iz Borova. Najmlađe sekcije iz pet KUD-ova prikazali su ono što su u svojim lokalnim društvima naučili.

- Ovo je peta dečija smotra po redu i veoma smo zadovoljni što smo u mogućnosti ponovo da je organizujemo. Nadam se da će publici biti interesantno gledati program koji smo pripremili, jer kada su deca u pitanju uvek je veselo i zanimljivo. Cilj ove manifestacije jeste da što više decu uključimo u rad naše zajednice, jer su oni naša budućnost. Deca kada nešto zapamte i zavole to je trajno, ali isto tako na ovaj način sklope nova prijateljstva koja im ostanu za čitav život – rekao je predsednik borovskog KUD-a Rado Bosić.

Učesnici na ovom koncertu, pored domaćina, bili su članovi KUD-a „Zora“ Silaš, SPKD „Prosvjeta“ iz Obudovca, Plesna grupa „Venera“ i KUD „Milan Mića Sučević“ iz Žitišta.

- Kulturno-umetničko društvo Milan Mića Sučević je samo jedno od KUD-ova u našoj opštini, svi su jednako dobri, ali ovoga puta smo doveli ovo društvo koje mnogo pomaže u kulturnom životu našeg mesta. Stariji članovi našeg KUD-a su već dolazili u Borovo, ali sa najmlađom sekcijom smo ovde prvi put. Isto tako, Borovčani su više puta bili naši gosti u Žitištu na različitim manifestacijama. Društvo je podeljeno u četiri grupe i okuplja oko sto članova – izjavila je ispred Turističke organizacije Opštine Žitište Željka Pavlović.

Pomenutu borovsku manifestaciju podržava Savet za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske.